Vind een airco installateur in Alken

De installatie van een airco vraagt wat meer vaardigheid dan pakweg het plaatsen van keukentoestellen. Het is bijgevolg beter om deze klus over te laten aan een ervaren airco installateur uit Alken. Lees verder hoe je prijsoffertes van specialisten in de regio van Alken efficiënt kan vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Alken

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Alken?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Alken doet meer voor je dan alleen maar het installeren van het toestel. De klus begint eigenlijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airconditioner en welk vermogen het meest optimaal voor de ruimte is.
  • In de prijsofferte van de monteur in Alken worden een aantal modellen airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of serie wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kun je via de installateur aanschaffen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt bekwaam gemonteerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het apparaat.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf monteren, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een installateur van airco’s in Alken. In België mogen alleen erkende installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installatie airconditioning in Alken

Voor een bescheiden split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (inclusief btw en plaatsing). Voor een grotere airconditioning met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond € 1.200. In de prijsofferte van installateurs in Alken vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioner laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan plaatsingskosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Alken die voor installatie een uurtarief hanteren, gaande van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het plaatsen van een airco in je woning veel voordelen biedt? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/woonst te verkoelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt ook voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste insecten zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airconditioning helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je huis. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je woning, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woning steeds optimaal blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je huis op te warmen en brengt een meerwaarde aan je huis. Daarnaast gebeurt het installeren van een airco zeer snel en is het een goede investering voor je woning. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airco is dat het regelmatig een nazicht krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

De laatste troef die airco’s bieden is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het installeren van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met de volgende 4 tips kun je offertes in Alken beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airco
  • Let op het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airco

Bepaalde specialisten in en rond Alken installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke offerte een airconditioning van een onbekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van prijsvoorstellen dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dit wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco installatiebedrijven uit Alken berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of het vermogen van de airco in alle offertes juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij kiezen voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat sneller kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Alken

De installatie van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een gecertificeerd installateur van airco’s in Alken die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Alken

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Alken. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Alken

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Alken

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers offertes van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Alken. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Etcetera.

2. Bepaal welk toestel aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airco te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde installateurs van airco’s in Alken kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk offertes

Zodra je de offertes van verschillende airco installateurs in Alken hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere features. Vergelijk tevens de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je beslist hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur uit Alken. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Alken zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De karwei zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je nog jaren van een aangename temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.