Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Tongeren

Airconditioning units houden je huis en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airco selecteren en plaatsen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel diverse types, merken en modellen van deze apparaten in de handel. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen karwei voor een amateur. Daarom adviseren we je de installatie van een airco aan een erkend airco installateur uit Tongeren over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Tongeren

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Tongeren voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend monteur in Tongeren aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioner van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een klus voor experts. Het is ook verplicht om airco’s met een capaciteit groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Tongeren.

De meeste monteurs uit de buurt van Tongeren willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan meteen vragen om in de toekomst ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Tongeren bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs airco installatie Tongeren

De prijs voor het installeren van een airco is afhankelijk van diverse zaken, zoals het type airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woonst) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Tongeren liggen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt aangebracht en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multisplit airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden gemonteerd. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uit elkaar: voornamelijk het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Tongeren kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te installeren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet goed verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s in Tongeren in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en de capaciteit van het toestel af te stemmen op de oppervlaktes van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning altijd naar de verschillende merken die deze toestellen produceren. Sommige merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel prijzig zijn. Een keuze voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere installateur van airco’s uit Tongeren kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende installateur airco?

Het plaatsen van een airconditioning is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geïnstalleerd in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens zonder schade wordt uitgevoerd en proper wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specifieke job. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een erkende airco installateur in Tongeren die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op vermogen en dimensionering airconditioning

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende te verkoelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airco aanschaffen kost je geld voor niets. Het ideale vermogen bepalen is een rekensommetje dat een airco monteur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Tongeren voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren maar een fractie van de kostprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het plaatsen van een airconditioner voor de diensten van een erkend installateur airco uit Tongeren. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioner of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede vakman in Tongeren zorgt ook voor een propere installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een erkende installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, bijvoorbeeld achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig airco installateurs in Tongeren

Hoe airco monteurs uit Tongeren vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is via offertes. Door een aantal vrijblijvende prijsvoorstellen bij diverse vakmensen in en rond Tongeren op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct offertes op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de kostprijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.