Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Maasmechelen

Airco units houden je woning en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airconditioning kiezen en installeren kan behoorlijk complex zijn. Er zijn veel verschillende types, merken en modellen van deze apparaten verkrijgbaar. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen karwei voor een niet-professional. Daarom geven we je het advies de installatie van een airconditioning aan een erkend installateur van airco’s in Maasmechelen over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke opties je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Maasmechelen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Maasmechelen voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend vakman in Maasmechelen aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioner van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij installeren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een job voor specialisten. Het is bovendien verplicht om airco’s met een vermogen groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige in Maasmechelen.

De meeste installateurs uit de buurt van Maasmechelen willen alleen airconditioners nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airco met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kan hem of haar dan meteen vragen om in de toekomst ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Maasmechelen bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs installatie airco Maasmechelen

De prijs van het plaatsen van een airco hangt af van verschillende factoren, zoals het type airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woonst) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Maasmechelen schommelen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven liggen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multisplit airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden geïnstalleerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uiteen: vooral het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Maasmechelen kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te installeren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de montage niet vlot verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aan te raden om een installateur van airco’s in Maasmechelen in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en het vermogen van het toestel af te stemmen op de dimensies van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor de installatie van de airconditioning steeds naar de diverse merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel prijzig zijn. Een optie voor een minder gekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere installateur van airco’s in Maasmechelen kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende airco installateur?

Het plaatsen van een airconditioning is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens zonder schade wordt uitgevoerd en proper wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specialistische karwei. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een erkende installateur airco uit Maasmechelen die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op vermogen en dimensionering airco

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioning aanschaffen kost je geld voor niets. Het ideale vermogen bepalen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Maasmechelen voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf maar een fractie van de kostprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het installeren van een airconditioner voor de diensten van een erkend airco installateur uit Maasmechelen. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioner of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede professional in Maasmechelen zorgt ook voor een propere installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een erkende airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk airco installateurs in Maasmechelen

Hoe airco installateurs uit Maasmechelen vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is via prijsoffertes. Door een paar vrijblijvende prijsvoorstellen bij diverse professionals in en rond Maasmechelen op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct prijsoffertes op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de prijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.