Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Genk

Airconditioning units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airconditioning selecteren en plaatsen kan behoorlijk complex zijn. Er zijn heel wat verschillende types, merken en modellen van deze toestellen in de handel. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen klus voor een niet-professional. Daarom geven we je het advies de installatie van een airco aan een erkend installateur van airco’s uit Genk over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gemoeid zijn, en met welke opties je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Genk

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Genk voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend vakman in Genk aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airco van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij installeren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een job voor experts. Het is bovendien verplicht om airco’s met een capaciteit groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Genk.

De meeste monteurs uit de buurt van Genk willen alleen airconditioners nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten plaatsen. Je kunt hem of haar dan meteen vragen om in het vervolg ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Genk bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsen airco Genk

De prijs van het plaatsen van een airco is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Genk schommelen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multi-split airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uit elkaar: voornamelijk het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Genk kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te installeren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet goed verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s in Genk in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en het vermogen van het apparaat af te stemmen op de dimensies van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning steeds naar de verschillende merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel prijzig zijn. Een optie voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco monteur in Genk kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde airco installateur?

Het plaatsen van een airconditioning is geen sinecure. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens zonder schade gebeurt en netjes wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specifieke job. Bespaar niet op deze werken, en kies voor een gecertificeerde installateur airco uit Genk die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op vermogen en dimensionering airconditioning

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende te verkoelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioner kopen kost je geld voor niets. Het ideale vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Genk voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf slechts een fractie van de kostprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het installeren van een airconditioning voor de diensten van een gecertificeerd airco installateur uit Genk. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioner of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede professional uit Genk zorgt ook voor een propere installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een erkende installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, bijvoorbeeld achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig installateurs van airco’s in Genk

Hoe airco installateurs uit Genk vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is via prijsoffertes. Door een paar vrijblijvende prijsoffertes bij verschillende professionals in en rond Genk op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen prijsoffertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de prijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.