Vind een airco installateur in Beringen

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukentoestellen. Het is daarom best om deze karwei over te laten aan een ervaren installateur van airco’s uit Beringen. Lees verder hoe je prijsoffertes van experts in de regio van Beringen efficiënt kan vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Beringen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Beringen?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Beringen doet meer voor je dan alleen het installeren van het airco toestel. De karwei begint eigenlijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor soort airco en welk vermogen het beste voor de ruimte is.
  • In het prijsvoorstel van de installateur in Beringen worden een aantal series airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of model wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kan je via de installateur aanschaffen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt vakkundig geïnstalleerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het toestel.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur uit Beringen. In België mogen alleen gecertificeerde installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installeren van airco in Beringen

Voor een bescheiden split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (inclusief btw en plaatsing). Voor een grotere airco met meer vermogen en een airconditioner met meerdere binnenunits (multisplit), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de prijsofferte van monteurs uit Beringen vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioner laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan plaatsingskosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Beringen die voor plaatsing een uurtarief hanteren, gaande van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het installeren van een airco in je woonst heel wat voordelen biedt? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/huis te koelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt ook voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste insecten zoals muggen tijdens de nacht of dag voorkomen.

Ook zal de airconditioning bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis steeds optimaal blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en brengt een meerwaarde aan je woonst. Hiernaast gebeurt het plaatsen van een airconditioner heel snel en is het een goede investering voor je huis. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioner is dat het regelmatig een nazicht krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

De laatste troef die airco’s hebben is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor installatie airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met behulp van de volgende 4 tips kun je prijsvoorstellen in Beringen beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airconditioning
  • Kijk naar het vermogen van de airconditioning
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airco

Bepaalde specialisten in en rond Beringen plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante offerte een airconditioning van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco installateurs in Beringen berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioning dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of de capaciteit van de airco in alle offertes juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij kiezen voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te lage capaciteit zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Beringen

De plaatsing van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een erkend installateur van airco’s uit Beringen die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Beringen

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Beringen. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Beringen

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Beringen

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsvoorstellen van meerdere airco installateurs uit de buurt van Beringen. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw noden tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioning te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige airco installateurs in Beringen kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk offertes

Zodra je de prijsvoorstellen van verschillende airco installateurs uit Beringen hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airconditioner. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk eveneens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsofferte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur in Beringen. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste installateurs in en rond Beringen zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je jarenlang van een aangename temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.