Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Lommel

Airconditioning units houden je huis en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airconditioning selecteren en installeren kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel verschillende types, merken en modellen van deze apparaten in de handel. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een niet-professional. Daarom geven we je het advies de plaatsing van een airco aan een erkend airco installateur uit Lommel over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Lommel

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Lommel voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend monteur uit Lommel aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioning van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een installateur airco.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij monteren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een job voor experts. Het is bovendien verplicht om airco’s met een vermogen groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Lommel.

De meeste installateurs uit de buurt van Lommel willen alleen airconditioners nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airco met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten plaatsen. Je kan hem of haar dan meteen vragen om in de toekomst ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Lommel bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs installatie airco Lommel

De prijs van het plaatsen van een airco hangt af van diverse zaken, zoals het type airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro kan aanrekenen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Lommel liggen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt gemonteerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi-split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden geïnstalleerd. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 1.500 en 3.000 euro.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uiteen: voornamelijk het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Lommel kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te monteren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de plaatsing niet vlot verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aangeraden om een airco installateur in Lommel in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en het vermogen van het apparaat af te stemmen op de oppervlaktes van je woning of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning steeds naar de verschillende merken die deze toestellen produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel vrij duur zijn. Een keuze voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere airco installateur uit Lommel kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde airco installateur?

Het plaatsen van een airco is geen sinecure. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens schadevrij gebeurt en proper wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specialistische karwei. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een erkende installateur airco in Lommel die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op capaciteit en dimensionering airconditioning

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende te verkoelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioner kopen kost je geld voor niets. Het ideale vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Lommel voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren maar een fractie van de kostprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het installeren van een airconditioning voor de diensten van een gecertificeerd airco installateur uit Lommel. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede vakman uit Lommel zorgt ook voor een nette plaatsing, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een erkende installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk installateurs van airco’s in Lommel

Hoe airco installateurs uit Lommel vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is via offertes. Door een aantal vrijblijvende offertes bij diverse vakmannen in en rond Lommel op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen offertes op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de prijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.