Vind een airco installateur in Bilzen

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukenapparaten. Het is bijgevolg beter om deze klus over te laten aan een ervaren airco monteur uit Bilzen. Lees verder hoe je prijsoffertes van specialisten in de regio van Bilzen efficiënt kunt vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Bilzen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Bilzen?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Bilzen doet meer voor je dan alleen het installeren van het airco toestel. De karwei begint eigenlijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor type airco en welk vermogen het beste voor de ruimte is.
  • In het prijsvoorstel van de installateur in Bilzen worden een aantal modellen airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of serie wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kan je via de monteur kopen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt bekwaam gemonteerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het apparaat.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf monteren, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur in Bilzen. In België mogen alleen erkende installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installeren van airconditioning in Bilzen

Voor een eenvoudige split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (btw en plaatsing inbegrepen). Voor een grotere airconditioning met meer vermogen en een airconditioner met meerdere binnenunits (multisplit), begint de totaalprijs rond € 1.200. In de offerte van installateurs in Bilzen vind je meestal een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airco kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan installatiekosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Bilzen die voor installatie een uurtarief gebruiken, variërend van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioner

Wist je dat het installeren van een airconditioner in je woonst heel wat voordelen heeft? Het hebben van een airconditioner heeft tot doel om je kamer/woonst te verkoelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste beestjes zoals muggen tijdens de nacht of dag buitenhouden.

Ook zal de airco bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woonst steeds in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woonst niet alleen verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je huis op te warmen en brengt een meerwaarde aan je woning. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airconditioning zeer snel en is het een goede investering voor je woning. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gedaald. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een nazicht krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

De laatste troef die airco’s bieden is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor installatie airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kun je offertes uit Bilzen beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airco
  • Let op het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Bepaalde specialisten in en rond Bilzen installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke offerte een airco van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van prijsvoorstellen dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco monteurs uit Bilzen berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of het vermogen van de airconditioning in alle prijsoffertes juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij opteren voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat sneller stuk.

Erkende airco installateur in Bilzen

De installatie van je airco bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een gecertificeerd installateur van airco’s in Bilzen die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Bilzen

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Bilzen. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Bilzen

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Bilzen

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsvoorstellen van meerdere airco installateurs uit de buurt van Bilzen. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Etcetera.

2. Bepaal welk toestel aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioning te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige airco installateurs uit Bilzen kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsvoorstellen

Zodra je de prijsoffertes van diverse airco installateurs uit Bilzen hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk eveneens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de monteur in Bilzen. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de installatie, stel je die meteen. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airco.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Bilzen zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt doorgaans een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek gemonteerd en vakkundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je jarenlang van een aangename temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.