Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Heusden-Zolder

Airco units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airco kiezen en installeren kan behoorlijk complex zijn. Er zijn veel verschillende soorten, merken en modellen van deze toestellen verkrijgbaar. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen klus voor een niet-professional. Daarom adviseren we je de installatie van een airco aan een erkend installateur van airco’s uit Heusden-Zolder over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Heusden-Zolder

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Heusden-Zolder voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend monteur in Heusden-Zolder aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioning van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een klus voor specialisten. Het is ook verplicht om airconditioners met een capaciteit groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige uit Heusden-Zolder.

De meeste monteurs uit de buurt van Heusden-Zolder willen enkel airconditioners nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airco met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten installeren. Je kan hem of haar dan direct vragen om in het vervolg ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Heusden-Zolder bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs airco installatie Heusden-Zolder

De prijs van het plaatsen van een airco hangt af van verschillende factoren, waaronder het type airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro kan aanrekenen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het huis) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Heusden-Zolder liggen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt geplaatst en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multisplit airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde tarieven liggen tussen de 1.500 en 3.000 euro.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uiteen: vooral het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Heusden-Zolder kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te monteren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de plaatsing niet goed verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s uit Heusden-Zolder in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en het vermogen van het toestel af te stemmen op de oppervlaktes van je huis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor de installatie van de airconditioning steeds naar de verschillende merken die deze apparaten produceren. Sommige merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel vrij duur zijn. Een keuze voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere airco installateur uit Heusden-Zolder kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde installateur airco?

Het plaatsen van een airco is geen sinecure. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geïnstalleerd in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens zonder schade gebeurt en netjes wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specifieke karwei. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een gecertificeerde installateur airco in Heusden-Zolder die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op vermogen en dimensionering airconditioning

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioning kopen kost je geld voor niets. Het ideale vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco monteur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Heusden-Zolder voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren slechts een fractie van de totaalprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het installeren van een airconditioning voor de diensten van een gecertificeerd installateur airco uit Heusden-Zolder. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioning of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede professional uit Heusden-Zolder zorgt daarnaast voor een propere plaatsing, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een erkende installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk installateurs van airco’s in Heusden-Zolder

Hoe airco installateurs uit Heusden-Zolder vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is via prijsvoorstellen. Door een aantal vrijblijvende prijsoffertes bij diverse professionals in en rond Heusden-Zolder op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen prijsvoorstellen op, en je krijgt een uitstekend beeld van de prijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt