Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Sint-Truiden

Airconditioning units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airconditioning selecteren en installeren kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn heel wat verschillende soorten, merken en modellen van deze apparaten verkrijgbaar. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen karwei voor een niet-professional. Daarom adviseren we je de installatie van een airco aan een erkend airco installateur uit Sint-Truiden over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gemoeid zijn, en met welke keuzes je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Sint-Truiden

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Sint-Truiden voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend monteur uit Sint-Truiden aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioner van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor experts. Het is bovendien verplicht om airco’s met een capaciteit groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige uit Sint-Truiden.

De meeste monteurs uit de buurt van Sint-Truiden willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten plaatsen. Je kunt hem of haar dan meteen vragen om in de toekomst ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Sint-Truiden bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsing airco Sint-Truiden

De prijs van het plaatsen van een airco is afhankelijk van verschillende zaken, waaronder het type airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en BTW zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woning) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Sint-Truiden liggen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt geplaatst en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multisplit airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geïnstalleerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uit elkaar: voornamelijk het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Sint-Truiden kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te monteren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet vlot verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aan te raden om een installateur van airco’s in Sint-Truiden in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en de capaciteit van het apparaat af te stemmen op de oppervlaktes van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor het plaatsen van de airco steeds naar de verschillende merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel prijzig zijn. Een optie voor een minder gekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco installateur in Sint-Truiden kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde installateur airco?

Het plaatsen van een airconditioning is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens zonder schade wordt uitgevoerd en netjes wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specialistische klus. Bespaar niet op deze werken, en kies voor een gecertificeerde airco installateur uit Sint-Truiden die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op capaciteit en dimensionering airco

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airco aanschaffen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen bepalen is een rekensommetje dat een airco monteur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Sint-Truiden voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren maar een fractie van de kostprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het installeren van een airconditioner voor de diensten van een erkend airco installateur uit Sint-Truiden. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede vakman uit Sint-Truiden zorgt daarnaast voor een propere installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig installateurs van airco’s in Sint-Truiden

Hoe airco installateurs uit Sint-Truiden vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is door middel van offertes. Door een aantal vrijblijvende offertes bij diverse professionals in en rond Sint-Truiden op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct prijsvoorstellen op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de prijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.