Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Lummen

Airco units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airco selecteren en installeren kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn heel wat diverse types, merken en modellen van deze toestellen verkrijgbaar. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen karwei voor een amateur. Daarom geven we je het advies de plaatsing van een airconditioning aan een erkend installateur van airco’s in Lummen over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gemoeid zijn, en met welke keuzes je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Lummen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Lummen voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend installateur uit Lummen aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioner van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een aircospecialist.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor experts. Het is bovendien verplicht om airco’s met een capaciteit groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige uit Lummen.

De meeste installateurs uit de buurt van Lummen willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten installeren. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in het vervolg ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Lummen bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs installatie airco Lummen

De prijs van het plaatsen van een airco hangt af van verschillende zaken, waaronder het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en BTW zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woonst) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Lummen schommelen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multi split airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden gemonteerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Lummen kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te installeren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet vlot verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s in Lummen in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en de capaciteit van het toestel af te stemmen op de dimensies van je huis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airco altijd naar de diverse merken die deze toestellen produceren. Sommige merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel prijzig zijn. Een keuze voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere airco monteur uit Lummen kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde installateur airco?

Het plaatsen van een airco is geen sinecure. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens zonder schade gebeurt en proper wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specialistische job. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een gecertificeerde airco installateur in Lummen die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op vermogen en dimensionering airconditioning

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airco aanschaffen kost je geld voor niets. Het ideale vermogen bepalen is een rekensommetje dat een airco monteur voor je kan uitvoeren.

De beste airco installateur in Lummen voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren slechts een fractie van de totaalprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het plaatsen van een airconditioning voor de diensten van een gecertificeerd airco monteur in Lummen. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede professional in Lummen zorgt ook voor een propere installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een erkende airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, bijvoorbeeld achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk installateurs van airco’s in Lummen

Hoe airco installateurs uit Lummen vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is via prijsvoorstellen. Door een aantal vrijblijvende prijsvoorstellen bij verschillende vakmensen in en rond Lummen op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct prijsoffertes op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de prijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.