Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Lanaken

Airconditioning units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airconditioning kiezen en plaatsen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel verschillende types, merken en modellen van deze toestellen in de handel. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een amateur. Daarom adviseren we je de installatie van een airconditioning aan een erkend airco installateur uit Lanaken over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Lanaken

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Lanaken voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend vakman in Lanaken aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airco van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij monteren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een klus voor specialisten. Het is ook verplicht om airconditioners met een vermogen groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige in Lanaken.

De meeste installateurs uit de buurt van Lanaken willen alleen airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioning met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan meteen vragen om in de toekomst ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Lanaken bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs installatie airco Lanaken

De prijs van het plaatsen van een airco hangt af van diverse factoren, zoals het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het huis) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Lanaken liggen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenin de woonst wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multisplit airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geïnstalleerd. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Lanaken kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te monteren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet goed verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aan te raden om een airco installateur uit Lanaken in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en het vermogen van het toestel af te stemmen op de dimensies van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning altijd naar de verschillende merken die deze apparaten produceren. Sommige merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel prijzig zijn. Een optie voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere airco monteur in Lanaken kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende airco installateur?

Het plaatsen van een airconditioning is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens zonder schade gebeurt en proper wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specialistische job. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een gecertificeerde installateur airco uit Lanaken die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op capaciteit en dimensionering airconditioning

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende te verkoelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioner kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen bepalen is een rekensommetje dat een airco monteur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Lanaken voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf slechts een fractie van de totaalprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het plaatsen van een airco voor de diensten van een gecertificeerd airco monteur in Lanaken. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioning of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede professional in Lanaken zorgt ook voor een nette montage, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig installateurs van airco’s in Lanaken

Hoe airco installateurs uit Lanaken vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is door middel van offertes. Door een paar vrijblijvende offertes bij diverse professionals in en rond Lanaken op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen offertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de kostprijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.