Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Maaseik

Airconditioning units houden je huis en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airco kiezen en plaatsen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn heel wat diverse soorten, merken en modellen van deze apparaten in de handel. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen karwei voor een amateur. Daarom adviseren we je de plaatsing van een airco aan een erkend installateur van airco’s uit Maaseik over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gemoeid zijn, en met welke keuzes je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Maaseik

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Maaseik voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend installateur uit Maaseik aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioner van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een aircospecialist.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor specialisten. Het is bovendien verplicht om airco’s met een vermogen groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige uit Maaseik.

De meeste installateurs uit de buurt van Maaseik willen alleen airconditioners nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioning met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten installeren. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in het vervolg ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Maaseik bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs installatie airco Maaseik

De prijs van het plaatsen van een airco hangt af van verschillende zaken, zoals het type airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Maaseik liggen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt aangebracht en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi-split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uiteen: voornamelijk het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Maaseik kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te monteren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet goed verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s in Maaseik in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en de capaciteit van het toestel af te stemmen op de oppervlaktes van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airco steeds naar de diverse merken die deze toestellen produceren. Sommige merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel vrij duur zijn. Een keuze voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco installateur uit Maaseik kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende installateur airco?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens schadevrij gebeurt en netjes wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specialistische karwei. Bespaar niet op deze werken, en kies voor een erkende installateur airco in Maaseik die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op vermogen en dimensionering airconditioning

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioner kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen berekenen is een rekensommetje dat een installateur airco voor je kan doen.

De beste airco installateur in Maaseik voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren slechts een fractie van de kostprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het installeren van een airco voor de diensten van een gecertificeerd installateur airco in Maaseik. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede vakman uit Maaseik zorgt ook voor een propere montage, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig airco installateurs in Maaseik

Hoe airco installateurs uit Maaseik vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is via prijsvoorstellen. Door een aantal vrijblijvende offertes bij diverse professionals in en rond Maaseik op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen offertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de kostprijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.