Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Hasselt

Airco units houden je woning en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airco selecteren en installeren kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel diverse types, merken en modellen van deze toestellen verkrijgbaar. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen klus voor een amateur. Daarom geven we je het advies de installatie van een airco aan een erkend airco installateur uit Hasselt over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gemoeid zijn, en met welke opties je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Hasselt

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Hasselt voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend monteur uit Hasselt aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioner van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een installateur airco.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor specialisten. Het is ook verplicht om airco’s met een vermogen groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige in Hasselt.

De meeste monteurs uit de buurt van Hasselt willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten plaatsen. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in de toekomst ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Hasselt bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs installatie airco Hasselt

De prijs voor het installeren van een airco is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 kan aanrekenen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woning) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Hasselt liggen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenin de woonst wordt gemonteerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven liggen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multi split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen tussen de 1.500 en 3.000 euro.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Hasselt kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te monteren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet goed verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een airco installateur uit Hasselt in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en de capaciteit van het apparaat af te stemmen op de oppervlaktes van je huis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning altijd naar de diverse merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel prijzig zijn. Een optie voor een minder gekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere airco monteur uit Hasselt kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende installateur airco?

Het plaatsen van een airconditioning is geen sinecure. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens zonder schade wordt uitgevoerd en proper wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specifieke job. Bespaar niet op deze werken, en kies voor een erkende airco installateur in Hasselt die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op vermogen en dimensionering airconditioning

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airco kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen bepalen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan uitvoeren.

De beste airco installateur in Hasselt voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf maar een fractie van de kostprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het plaatsen van een airco voor de diensten van een gecertificeerd installateur airco uit Hasselt. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede vakman uit Hasselt zorgt ook voor een propere installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een erkende airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, bijvoorbeeld achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk airco installateurs in Hasselt

Hoe airco installateurs uit Hasselt vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is via prijsvoorstellen. Door een aantal vrijblijvende offertes bij diverse vakmannen in en rond Hasselt op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen offertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de kostprijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.