Vind een airco installateur in Diepenbeek

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan pakweg het plaatsen van keukentoestellen. Het is daarom best om deze klus over te laten aan een bekwame airco installateur uit Diepenbeek. Ontdek in dit artikel hoe je offertes van experts in de regio van Diepenbeek efficiënt kan vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Diepenbeek

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Diepenbeek?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Diepenbeek doet meer voor je dan alleen het installeren van het airco toestel. De karwei begint eigenlijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor type airconditioner en welk vermogen het meest optimaal voor de kamer is.
  • In de prijsofferte van de installateur in Diepenbeek worden een aantal series airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of serie wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kan je via de monteur kopen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig gemonteerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het toestel.

Monteur absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf monteren, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een installateur van airco’s uit Diepenbeek. In België mogen alleen erkende installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installatie airconditioning in Diepenbeek

Voor een simpele split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (inclusief btw en installatie). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airconditioning met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond € 1.200. In het prijsvoorstel van monteurs in Diepenbeek vind je meestal een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan installatiekosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook airconditioning experts uit de buurt van Diepenbeek die voor het plaatsen een uurtarief hanteren, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioner

Wist je dat het installeren van een airco in je woonst heel wat voordelen biedt? Het hebben van een airco heeft tot doel om je kamer/woonst te verkoelen. Dit is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt eveneens voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste beestjes zoals muggen tijdens de nacht of dag buitenhouden.

Ook zal de airconditioner bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je huis. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je woonst, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woonst altijd in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je huis op te warmen en brengt een meerwaarde aan je woning. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airconditioning zeer snel en is het een goede investering voor je huis. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioner is dat het geregeld een nazicht krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

De laatste troef die airco’s hebben is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor installatie airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met behulp van de volgende 4 tips kun je prijsvoorstellen in Diepenbeek beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airco
  • Kijk naar het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Bepaalde specialisten in en rond Diepenbeek installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke offerte een airconditioning van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van prijsvoorstellen dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco installateurs uit Diepenbeek berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioning dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als het vermogen van de airco in alle offertes juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij opteren voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te duwen. Een airco met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Erkende airco installateur in Diepenbeek

De plaatsing van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij probleemloos blijft draaien. Kies daarom een erkend airco installateur uit Diepenbeek die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Diepenbeek

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Diepenbeek. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Diepenbeek

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Diepenbeek

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk prijsvoorstellen van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Diepenbeek. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw noden tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airconditioning te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige airco installateurs in Diepenbeek kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk prijsoffertes

Van zodra je de offertes van diverse airco monteurs in Diepenbeek hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk tevens de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsofferte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur in Diepenbeek. Als je nog vragen hebt over de airco en de installatie, stel je die meteen. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airco.

5. Installatie airco

De meeste firma’s in en rond Diepenbeek zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt gemiddeld een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je jarenlang van een aangename temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.