Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Tessenderlo

Airconditioning units houden je huis en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airco selecteren en plaatsen kan behoorlijk complex zijn. Er zijn heel wat diverse types, merken en modellen van deze apparaten in de handel. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen klus voor een amateur. Daarom geven we je het advies de installatie van een airconditioning aan een erkend airco installateur uit Tessenderlo over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gemoeid zijn, en met welke opties je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Tessenderlo

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Tessenderlo voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend vakman uit Tessenderlo aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioner van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een klus voor specialisten. Het is ook verplicht om airco’s met een vermogen groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Tessenderlo.

De meeste installateurs uit de buurt van Tessenderlo willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airco met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kan hem of haar dan meteen vragen om in de toekomst ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Tessenderlo bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsen airco Tessenderlo

De prijs voor het installeren van een airco is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het type airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het huis) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Tessenderlo schommelen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt geplaatst en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi-split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden gemonteerd. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Tessenderlo kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te monteren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de plaatsing niet goed verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aan te raden om een installateur van airco’s in Tessenderlo in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en het vermogen van het apparaat af te stemmen op de dimensies van je huis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning steeds naar de diverse merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel prijzig zijn. Een optie voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere installateur van airco’s uit Tessenderlo kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde airco installateur?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens zonder schade wordt uitgevoerd en proper wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specialistische karwei. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een gecertificeerde installateur airco uit Tessenderlo die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op capaciteit en dimensionering airconditioning

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioner kopen kost je geld voor niets. Het ideale vermogen berekenen is een rekensommetje dat een installateur airco voor je kan doen.

De beste airco installateur in Tessenderlo voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf slechts een fractie van de totaalprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het plaatsen van een airconditioning voor de diensten van een gecertificeerd installateur airco uit Tessenderlo. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioner of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede professional uit Tessenderlo zorgt daarnaast voor een propere installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk installateurs van airco’s in Tessenderlo

Hoe airco monteurs uit Tessenderlo vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is door middel van offertes. Door een paar vrijblijvende offertes bij diverse vakmensen in en rond Tessenderlo op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct prijsoffertes op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de prijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.