Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Aalst

Airco units houden je woning en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airco kiezen en plaatsen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn heel wat diverse types, merken en modellen van deze toestellen verkrijgbaar. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen karwei voor een niet-professional. Daarom adviseren we je het plaatsen van een airconditioning aan een erkend airco installateur in Aalst over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gemoeid zijn, en met welke opties je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Aalst

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Aalst voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend installateur in Aalst aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioning van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij monteren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor specialisten. Het is bovendien verplicht om airconditioners met een vermogen groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige uit Aalst.

De meeste monteurs uit de buurt van Aalst willen alleen airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airco met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in het vervolg ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Aalst bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsen airco Aalst

De prijs voor het installeren van een airco hangt af van verschillende factoren, waaronder het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en BTW zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro kan aanrekenen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Aalst liggen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde tarieven liggen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Aalst kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te installeren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de montage niet goed verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een airco installateur in Aalst in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en het vermogen van het toestel af te stemmen op de dimensies van je woning of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airco altijd naar de verschillende merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel prijzig zijn. Een optie voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco installateur in Aalst kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde airco installateur?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens zonder schade wordt uitgevoerd en netjes wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specialistische karwei. Bespaar niet op deze werken, en kies voor een gecertificeerde installateur airco in Aalst die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op vermogen en dimensionering airco

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioning kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan uitvoeren.

De beste airco installateur in Aalst voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren maar een fractie van de kostprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het installeren van een airconditioning voor de diensten van een erkend airco installateur in Aalst. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede vakman in Aalst zorgt daarnaast voor een nette plaatsing, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig installateurs van airco’s in Aalst

Hoe airco installateurs uit Aalst vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is via prijsoffertes. Door een paar vrijblijvende prijsvoorstellen bij verschillende professionals in en rond Aalst op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen prijsoffertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de kostprijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.