Airco installeren: airco installateurs in Zottegem

Wil je een installeren? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur uit Zottegem vind je snel en eenvoudig aan de hand van enkele eenvoudige tips. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Zottegem

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Zottegem: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco installateur uit Zottegem is niet min. Bij het plaatsen van een airco komt immers heel wat kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit ophangen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airco afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dit is geen karwei die in enkele minuten klaar is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus best over aan een gecertificeerde installateur van airco’s in Zottegem!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioning zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De installatie is in dat geval erg ingewikkeld en vereist daarom heel wat vakkennis. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten uitvoeren.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het onderhoud steeds gebeurt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Zottegem?

Het plaatsen van een airconditioning komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Deze prijs is voor het installeren van een split airconditioning installatie. Wil je een multi-split airconditioning laten plaatsen? Dan kost dat je circa € 650. Voor een airconditioner zonder buitenunit betaal je dan weer circa 500 euro aan plaatsingskosten.

De plaatsingskosten variëren naargelang hoe kundig de airco installateur is en de grootte van de opdracht. In sommige gevallen hanteert de monteur een tarief per uur, maar vaak is het ook een vaste som. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op circa 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Zottegem snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wilt zijn wat airco installeren je gaat kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door verschillende vakmannen in en rond Zottegem te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van verschillende airco installateurs met elkaar, om zo gemakkelijk de goedkoopste te selecteren. Het verschil in prijs durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco installateurs in Zottegem beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airco je wilt kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker wat voor merk je moet kiezen? Vraag dan bij de diverse installateurs in Zottegem meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Erkende airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een gecertificeerde airco installateur in Zottegem die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Zo vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco toestel

Voordat je de geschikte airco installateur in Zottegem kunt vinden, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het airco apparaat. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten uitvoeren door diverse plaatsers. Door het advies van verschillende experts te vergelijken, kies je daarna gemakkelijk een airco die beantwoord aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airco correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioning correct verloopt. Een airco met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het bovendien sneller stuk. Daarom is het belangrijk dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Zottegem!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Zottegem: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je best op let bij het uitzoeken van een airco plaatser in Zottegem. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar offertes

Prijsoffertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco installateur uit Zottegem kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van diverse installateurs in en rond Zottegem.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij de aanvraag van een offerte. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om de benodigde capaciteit van je aircotoestel te laten berekenen. Installateurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en prijsoffertes van verschillende vakmannen uit Zottegem onderling vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wilt kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan wat voor toestel de beste mogelijkheden biedt die jij nodig hebt, maar ook of het ontwerp van het toestel bij je woonst aansluit, hoe je het wil bedienen, enzovoort.

Laat vervolgens prijsoffertes opstellen bij meerdere installateurs uit Zottegem en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur uit Zottegem gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je alleen nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.