Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Oudenaarde

Airconditioning units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airconditioning kiezen en installeren kan behoorlijk complex zijn. Er zijn heel wat verschillende types, merken en modellen van deze apparaten verkrijgbaar. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen klus voor een amateur. Daarom geven we je het advies de installatie van een airconditioning aan een erkend installateur van airco’s in Oudenaarde over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gemoeid zijn, en met welke opties je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Oudenaarde

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Oudenaarde voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend installateur uit Oudenaarde aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioning van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een installateur airco.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij monteren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor specialisten. Het is bovendien verplicht om airconditioners met een capaciteit groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige uit Oudenaarde.

De meeste installateurs uit de buurt van Oudenaarde willen alleen airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in het vervolg ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Oudenaarde bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsen airco Oudenaarde

De prijs voor het installeren van een airco hangt af van diverse zaken, zoals het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 kan aanrekenen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Oudenaarde schommelen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt geplaatst en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde tarieven liggen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uiteen: vooral het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Oudenaarde kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te plaatsen. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de montage niet goed verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s in Oudenaarde in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en de capaciteit van het apparaat af te stemmen op de dimensies van je huis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor de installatie van de airco steeds naar de verschillende merken die deze toestellen produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel vrij duur zijn. Een keuze voor een minder gekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere installateur van airco’s uit Oudenaarde kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende installateur airco?

Het plaatsen van een airconditioning is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geïnstalleerd in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens schadevrij gebeurt en netjes wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specifieke klus. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een erkende airco installateur in Oudenaarde die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op capaciteit en dimensionering airco

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioning aanschaffen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco monteur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Oudenaarde voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren maar een fractie van de totaalprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het installeren van een airco voor de diensten van een erkend airco installateur in Oudenaarde. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede vakman uit Oudenaarde zorgt daarnaast voor een nette montage, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig installateurs van airco’s in Oudenaarde

Hoe airco installateurs uit Oudenaarde vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is via prijsoffertes. Door een paar vrijblijvende offertes bij verschillende professionals in en rond Oudenaarde op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct offertes op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de prijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.