Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Lochristi

Airconditioning units houden je woning en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airconditioning selecteren en installeren kan behoorlijk complex zijn. Er zijn veel diverse soorten, merken en modellen van deze apparaten verkrijgbaar. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen klus voor een amateur. Daarom geven we je het advies de plaatsing van een airconditioning aan een erkend installateur van airco’s in Lochristi over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Lochristi

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Lochristi voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend installateur uit Lochristi aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioner van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor specialisten. Het is bovendien verplicht om airco’s met een vermogen groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige uit Lochristi.

De meeste installateurs uit de buurt van Lochristi willen alleen airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airco met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten installeren. Je kunt hem of haar dan meteen vragen om in het vervolg ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Lochristi bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsen airco Lochristi

De prijs voor het installeren van een airco is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het type airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 kan aanrekenen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woning) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Lochristi liggen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt aangebracht en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multisplit airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geïnstalleerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de 1.500 en 3.000 euro.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uiteen: vooral het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Lochristi kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te installeren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de montage niet goed verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s uit Lochristi in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en het vermogen van het apparaat af te stemmen op de dimensies van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning altijd naar de verschillende merken die deze toestellen produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel vrij duur zijn. Een optie voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco monteur uit Lochristi kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende installateur airco?

Het plaatsen van een airco is geen sinecure. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens zonder schade gebeurt en proper wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specialistische karwei. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een gecertificeerde airco installateur uit Lochristi die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op vermogen en dimensionering airco

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioning kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen bepalen is een rekensommetje dat een airco monteur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Lochristi voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren slechts een fractie van de totaalprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het installeren van een airconditioning voor de diensten van een gecertificeerd airco monteur uit Lochristi. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioning of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede professional in Lochristi zorgt ook voor een propere plaatsing, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, bijvoorbeeld achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk installateurs van airco’s in Lochristi

Hoe airco monteurs uit Lochristi vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is door middel van offertes. Door een paar vrijblijvende prijsvoorstellen bij diverse vakmensen in en rond Lochristi op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen offertes op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de kostprijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.