Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Dendermonde

Airconditioning units houden je huis en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airconditioning selecteren en plaatsen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel verschillende soorten, merken en modellen van deze apparaten in de handel. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een amateur. Daarom adviseren we je de installatie van een airco aan een erkend installateur van airco’s in Dendermonde over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Dendermonde

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Dendermonde voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend installateur in Dendermonde aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioner van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij monteren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een job voor specialisten. Het is bovendien verplicht om airconditioners met een capaciteit groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige uit Dendermonde.

De meeste installateurs uit de buurt van Dendermonde willen enkel airconditioners nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airco met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in het vervolg ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Dendermonde bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs installatie airco Dendermonde

De prijs voor het installeren van een airco is afhankelijk van diverse factoren, zoals het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Dendermonde schommelen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenin de woonst wordt geplaatst en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multi-split airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geïnstalleerd. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Dendermonde kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te monteren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet vlot verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s in Dendermonde in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en de capaciteit van het apparaat af te stemmen op de oppervlaktes van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor de installatie van de airconditioning steeds naar de diverse merken die deze toestellen produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel vrij duur zijn. Een keuze voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere airco installateur in Dendermonde kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende airco installateur?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geïnstalleerd in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens schadevrij gebeurt en netjes wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specialistische karwei. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een erkende airco installateur in Dendermonde die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op capaciteit en dimensionering airco

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioner aanschaffen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan uitvoeren.

De beste airco installateur in Dendermonde voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf slechts een fractie van de kostprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het plaatsen van een airco voor de diensten van een gecertificeerd airco monteur in Dendermonde. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioning of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede professional in Dendermonde zorgt daarnaast voor een propere plaatsing, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een erkende airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, bijvoorbeeld achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig airco installateurs in Dendermonde

Hoe airco monteurs uit Dendermonde vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is via prijsvoorstellen. Door een aantal vrijblijvende prijsoffertes bij diverse professionals in en rond Dendermonde op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct prijsvoorstellen op, en je krijgt een uitstekend beeld van de prijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.