Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Lede

Airconditioning units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airconditioning selecteren en plaatsen kan behoorlijk complex zijn. Er zijn heel wat verschillende soorten, merken en modellen van deze toestellen verkrijgbaar. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen klus voor een niet-professional. Daarom geven we je het advies de installatie van een airconditioning aan een erkend airco installateur in Lede over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke opties je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Lede

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Lede voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend vakman uit Lede aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airco van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een aircospecialist.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij installeren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een klus voor specialisten. Het is ook verplicht om airconditioners met een capaciteit groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige uit Lede.

De meeste installateurs uit de buurt van Lede willen enkel airconditioners nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan meteen vragen om in de toekomst ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Lede bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsen airco Lede

De prijs van het plaatsen van een airco is afhankelijk van verschillende zaken, zoals het type airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Lede liggen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt geplaatst en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multisplit airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 1.500 en 3.000 euro.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uiteen: vooral het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Lede kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te installeren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de plaatsing niet vlot verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een airco installateur uit Lede in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en de capaciteit van het toestel af te stemmen op de oppervlaktes van je woning of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning steeds naar de verschillende merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel vrij duur zijn. Een optie voor een minder gekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco installateur in Lede kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde installateur airco?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens schadevrij wordt uitgevoerd en proper wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specifieke job. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een erkende installateur airco in Lede die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op capaciteit en dimensionering airco

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airco kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen bepalen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Lede voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf maar een fractie van de kostprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het installeren van een airconditioner voor de diensten van een gecertificeerd airco monteur in Lede. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioning of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede vakman in Lede zorgt ook voor een nette plaatsing, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, bijvoorbeeld achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk installateurs van airco’s in Lede

Hoe airco monteurs uit Lede vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is door middel van offertes. Door een aantal vrijblijvende offertes bij verschillende vakmannen in en rond Lede op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen prijsvoorstellen op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de kostprijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.