Airco installeren: airco installateurs in Sint-Niklaas

Wil je een airco plaatsen? Sukkel je met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur in Sint-Niklaas vind je snel en eenvoudig aan de hand van enkele eenvoudige tips. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Sint-Niklaas

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Sint-Niklaas: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser uit Sint-Niklaas is niet min. Bij een airco installeren komt immers heel wat kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit bevestigen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioning afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dit is geen job die in enkele minuten klaar is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus beter over aan een erkende airco installateur in Sint-Niklaas!

airco installateur verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dit echter niet aangeraden. De plaatsing is in dat geval heel ingewikkeld en vraagt daarom heel wat vakkennis. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten verrichten.

Houd er daarnaast rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het nazicht steeds uitgevoerd wordt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Sint-Niklaas?

Het plaatsen van een airco komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Dat is de prijs voor de plaatsing van een split airco installatie. Wil je een multi-split airconditioning laten installeren? Dan kost dit je circa € 650. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer circa 500 euro aan installatiekosten.

De plaatsingskosten variëren naargelang hoe kundig de airco installateur is en de grootte van het project. In sommige gevallen hanteert de monteur een uurtarief, maar meestal is het tevens een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op ongeveer € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Sint-Niklaas snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wil zijn wat de installatie van een airco je zal kosten, is het slim om op voorhand een offerte door meerdere vakmannen in en rond Sint-Niklaas te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van diverse airco plaatsers met elkaar, om zo gemakkelijk de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco plaatsers in Sint-Niklaas beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wilt kopen, is het verstandig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker van welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de meerdere plaatsers uit Sint-Niklaas meer informatie over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Gecertificeerde airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een erkende airco plaatser in Sint-Niklaas die over de juiste certificaten beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco apparaat

Voor je de juiste airco plaatser in Sint-Niklaas kunt vinden, is het belangrijk om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco toestel. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten uitvoeren door verscheidene plaatsers. Door het advies van diverse specialisten te vergelijken, kies je nadien makkelijk een airco die beantwoord aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct gebeurt. Een airconditioner met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het ook sneller kapot. Om die reden is het belangrijk dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur in Sint-Niklaas!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Sint-Niklaas: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere zaken waar je best rekening mee houdt bij het uitzoeken van een airco installateur in Sint-Niklaas. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar prijsoffertes

Offertes aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco plaatser uit Sint-Niklaas kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende monteurs in en rond Sint-Niklaas.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij het aanvragen van een prijsofferte. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsvoorstel aanvragen is belangrijk, maar vergeet ook niet om het benodigde vermogen van je airco apparaat te laten berekenen. Installateurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en offertes van diverse vakmannen uit Sint-Niklaas met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airco wilt kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan welk toestel de beste opties biedt die jij nodig hebt, maar ook of het ontwerp van het toestel bij je woonst aansluit, hoe je het wilt bedienen, enzovoort.

Laat daarna prijsvoorstellen opstellen bij verschillende monteurs in Sint-Niklaas en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur in Sint-Niklaas gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Daarna dien je alleen nog je akkoord te geven en de plaatser komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.