Airco installeren: airco installateurs in Wetteren

Wil je een airco plaatsen? Ondervind je problemen met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Wetteren vind je makkelijk aan de hand van enkele eenvoudige trucs. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Wetteren

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Wetteren: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco installateur in Wetteren is niet min. Bij een airco installeren komt namelijk heel wat kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit ophangen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airco afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dit is geen job die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus best over aan een erkende installateur van airco’s uit Wetteren!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te installeren als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dat echter niet aan te raden. De plaatsing is in dat geval erg complex en vraagt daarom heel wat kunde. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten verrichten.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het nazicht steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Wetteren?

Het plaatsen van een airco komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Deze prijs is voor de installatie van een split airconditioning installatie. Wil je een multisplit airco laten installeren? Dan kost dat je circa 650 euro. Voor een airconditioner zonder buitenunit betaal je dan weer rond de € 500 aan installatiekosten.

De plaatsingskosten variëren naargelang hoe kundig de airco installateur is en de grootte van de opdracht. In sommige gevallen hanteert de installateur een uurtarief, maar vaak is het tevens een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op circa 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Wetteren makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wilt zijn wat de installatie van een airco je gaat kosten, is het slim om op voorhand een offerte door verschillende vakmannen in en rond Wetteren te laten opstellen.

Vergelijk de offertes van verschillende airco installateurs met elkaar, om zo makkelijk de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsoffertes, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco installateurs in Wetteren beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airco je wil kopen, is het handig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je wil kiezen? Vraag dan bij de verschillende installateurs uit Wetteren meer info over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Gecertificeerde airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco plaatser in Wetteren die over de juiste certificaten beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco toestel

Voor je de geschikte airco installateur in Wetteren kan vinden, is het interessant om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco toestel. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten opstellen door verschillende plaatsers. Door het advies van diverse specialisten te vergelijken, kies je nadien gemakkelijk een airconditioning die voldoet aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioner correct verloopt. Een airco met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens sneller kapot. Daarom is het van belang dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Wetteren!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Wetteren: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je best op let bij het uitzoeken van een airco plaatser in Wetteren. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar offertes

Prijsoffertes aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco plaatser in Wetteren kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende installateurs in en rond Wetteren.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij het aanvragen van een offerte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken eenvoudiger!

Laat je airco apparaat berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om het benodigde vermogen van je aircotoestel te laten berekenen. Installateurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en prijsoffertes van verschillende vakmannen uit Wetteren met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsoffertes en geef je akkoord

Als je een airconditioner wil kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan wat voor toestel de beste opties heeft die jij zoekt, alsook of het design van het toestel bij je huis past, hoe je het wil bedienen, enzovoort.

Laat vervolgens offertes opstellen bij verschillende installateurs in Wetteren en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur in Wetteren gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Daarna dien je enkel nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.