Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Geraardsbergen

Airconditioning units houden je huis en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airconditioning kiezen en plaatsen kan behoorlijk complex zijn. Er zijn veel verschillende types, merken en modellen van deze toestellen verkrijgbaar. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen karwei voor een niet-professional. Daarom adviseren we je de plaatsing van een airco aan een erkend installateur van airco’s uit Geraardsbergen over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke opties je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Geraardsbergen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Geraardsbergen voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend monteur in Geraardsbergen aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioning van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een installateur airco.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij monteren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor experts. Het is bovendien verplicht om airco’s met een vermogen groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Geraardsbergen.

De meeste installateurs uit de buurt van Geraardsbergen willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten installeren. Je kan hem of haar dan meteen vragen om in het vervolg ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Geraardsbergen bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs airco installatie Geraardsbergen

De prijs van het plaatsen van een airco is afhankelijk van diverse factoren, zoals het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het huis) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Geraardsbergen schommelen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multisplit airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden geïnstalleerd. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 1.500 en 3.000 euro.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Geraardsbergen kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te plaatsen. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet vlot verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s in Geraardsbergen in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en het vermogen van het apparaat af te stemmen op de oppervlaktes van je huis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor de installatie van de airconditioning altijd naar de diverse merken die deze toestellen produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel prijzig zijn. Een keuze voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere airco monteur uit Geraardsbergen kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende airco installateur?

Het plaatsen van een airco is geen sinecure. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens schadevrij wordt uitgevoerd en netjes wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specifieke job. Bespaar niet op deze werken, en kies voor een gecertificeerde installateur airco in Geraardsbergen die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op vermogen en dimensionering airconditioning

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende te verkoelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioning kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan uitvoeren.

De beste airco installateur in Geraardsbergen voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf maar een fractie van de kostprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het plaatsen van een airco voor de diensten van een gecertificeerd airco monteur uit Geraardsbergen. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede professional uit Geraardsbergen zorgt ook voor een propere installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, bijvoorbeeld achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig airco installateurs in Geraardsbergen

Hoe airco installateurs uit Geraardsbergen vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is via offertes. Door een aantal vrijblijvende prijsvoorstellen bij verschillende vakmensen in en rond Geraardsbergen op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen prijsvoorstellen op, en je krijgt een uitstekend beeld van de prijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.