Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Evergem

Airconditioning units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airco kiezen en installeren kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel verschillende types, merken en modellen van deze apparaten in de handel. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een amateur. Daarom geven we je het advies de installatie van een airco aan een erkend installateur van airco’s uit Evergem over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Evergem

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Evergem voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend vakman uit Evergem aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airco van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een job voor experts. Het is bovendien verplicht om airconditioners met een capaciteit groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Evergem.

De meeste installateurs uit de buurt van Evergem willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airco met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan meteen vragen om in het vervolg ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Evergem bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsen airco Evergem

De prijs voor het installeren van een airco is afhankelijk van diverse zaken, zoals het type airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en BTW zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woning) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Evergem liggen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multisplit airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uiteen: voornamelijk het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Evergem kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te monteren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de montage niet vlot verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aan te raden om een airco installateur uit Evergem in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en de capaciteit van het apparaat af te stemmen op de oppervlaktes van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airco steeds naar de verschillende merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel prijzig zijn. Een keuze voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco installateur uit Evergem kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende airco installateur?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens schadevrij gebeurt en netjes wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specifieke job. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een gecertificeerde installateur airco in Evergem die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op capaciteit en dimensionering airco

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioner kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen bepalen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Evergem voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf maar een fractie van de kostprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het plaatsen van een airconditioner voor de diensten van een erkend installateur airco in Evergem. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioning of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede professional in Evergem zorgt ook voor een nette plaatsing, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk airco installateurs in Evergem

Hoe airco installateurs uit Evergem vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is via prijsoffertes. Door een paar vrijblijvende prijsvoorstellen bij verschillende vakmannen in en rond Evergem op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct offertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de kostprijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.