Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Aalter

Airconditioning units houden je woning en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airco selecteren en installeren kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel diverse types, merken en modellen van deze apparaten in de handel. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een amateur. Daarom geven we je het advies het plaatsen van een airco aan een erkend installateur van airco’s uit Aalter over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Aalter

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Aalter voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend monteur in Aalter aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioning van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een installateur airco.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij installeren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een job voor specialisten. Het is ook verplicht om airconditioners met een capaciteit groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Aalter.

De meeste monteurs uit de buurt van Aalter willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kan hem of haar dan direct vragen om in het vervolg ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Aalter bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsen airco Aalter

De prijs voor het installeren van een airco hangt af van diverse factoren, zoals het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woning) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Aalter schommelen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi-split airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geïnstalleerd. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Aalter kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te installeren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de montage niet goed verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aan te raden om een airco installateur in Aalter in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en het vermogen van het toestel af te stemmen op de dimensies van je huis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airco altijd naar de diverse merken die deze toestellen produceren. Sommige merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel vrij duur zijn. Een keuze voor een minder gekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere airco monteur in Aalter kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende airco installateur?

Het plaatsen van een airco is geen sinecure. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens zonder schade wordt uitgevoerd en proper wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specialistische karwei. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een erkende airco installateur in Aalter die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op vermogen en dimensionering airco

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioning kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen bepalen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Aalter voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren slechts een fractie van de totaalprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het installeren van een airconditioner voor de diensten van een gecertificeerd airco installateur uit Aalter. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede professional uit Aalter zorgt ook voor een propere installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig installateurs van airco’s in Aalter

Hoe airco installateurs uit Aalter vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is door middel van offertes. Door een aantal vrijblijvende prijsoffertes bij diverse vakmannen in en rond Aalter op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct prijsvoorstellen op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de kostprijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.