Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Merelbeke

Airconditioning units houden je woning en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airco kiezen en plaatsen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel diverse soorten, merken en modellen van deze toestellen in de handel. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een amateur. Daarom adviseren we je de installatie van een airconditioning aan een erkend airco installateur uit Merelbeke over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gemoeid zijn, en met welke keuzes je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Merelbeke

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Merelbeke voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend installateur uit Merelbeke aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airco van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een installateur airco.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een job voor specialisten. Het is ook verplicht om airco’s met een capaciteit groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Merelbeke.

De meeste monteurs uit de buurt van Merelbeke willen enkel airconditioners nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioning met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in de toekomst ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Merelbeke bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs installatie airco Merelbeke

De prijs van het plaatsen van een airco hangt af van verschillende zaken, waaronder het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 kan aanrekenen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Merelbeke liggen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt gemonteerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde tarieven liggen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multi split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden geïnstalleerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uiteen: voornamelijk het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Merelbeke kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te monteren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de montage niet vlot verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aan te raden om een airco installateur in Merelbeke in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en de capaciteit van het toestel af te stemmen op de oppervlaktes van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning steeds naar de verschillende merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel prijzig zijn. Een keuze voor een minder gekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere installateur van airco’s uit Merelbeke kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende airco installateur?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens zonder schade gebeurt en netjes wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specifieke klus. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een gecertificeerde installateur airco uit Merelbeke die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op capaciteit en dimensionering airco

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airco kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen bepalen is een rekensommetje dat een installateur airco voor je kan doen.

De beste airco installateur in Merelbeke voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf slechts een fractie van de totaalprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het installeren van een airconditioner voor de diensten van een erkend airco monteur in Merelbeke. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioning of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede professional in Merelbeke zorgt daarnaast voor een nette installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk airco installateurs in Merelbeke

Hoe airco installateurs uit Merelbeke vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is via prijsoffertes. Door een aantal vrijblijvende prijsoffertes bij diverse vakmensen in en rond Merelbeke op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen offertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de kostprijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.