Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Ninove

Airco units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airconditioning kiezen en plaatsen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel diverse types, merken en modellen van deze toestellen verkrijgbaar. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen karwei voor een amateur. Daarom geven we je het advies de installatie van een airco aan een erkend airco installateur uit Ninove over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke opties je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Ninove

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Ninove voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend monteur in Ninove aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airco van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een aircospecialist.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij monteren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor experts. Het is bovendien verplicht om airconditioners met een vermogen groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige uit Ninove.

De meeste installateurs uit de buurt van Ninove willen alleen airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioning met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten plaatsen. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in het vervolg ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Ninove bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs installatie airco Ninove

De prijs van het plaatsen van een airco hangt af van verschillende zaken, waaronder het type airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Ninove liggen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multisplit airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden gemonteerd. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uiteen: vooral het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Ninove kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te installeren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet vlot verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aan te raden om een installateur van airco’s in Ninove in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en de capaciteit van het apparaat af te stemmen op de dimensies van je woning of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning altijd naar de verschillende merken die deze toestellen produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel vrij duur zijn. Een optie voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco installateur in Ninove kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde installateur airco?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geïnstalleerd in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens zonder schade gebeurt en proper wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specialistische job. Bespaar niet op deze werken, en kies voor een erkende airco installateur in Ninove die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op capaciteit en dimensionering airconditioning

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioning kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Ninove voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren maar een fractie van de kostprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het plaatsen van een airco voor de diensten van een erkend installateur airco in Ninove. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioner of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede professional in Ninove zorgt ook voor een nette montage, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig airco installateurs in Ninove

Hoe airco monteurs uit Ninove vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is via prijsoffertes. Door een paar vrijblijvende offertes bij diverse vakmensen in en rond Ninove op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct prijsvoorstellen op, en je krijgt een uitstekend beeld van de prijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.