Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Eeklo

Airconditioning units houden je woning en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airco kiezen en plaatsen kan behoorlijk complex zijn. Er zijn heel wat diverse soorten, merken en modellen van deze apparaten in de handel. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen karwei voor een amateur. Daarom geven we je het advies de plaatsing van een airco aan een erkend installateur van airco’s in Eeklo over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke opties je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Eeklo

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Eeklo voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend monteur in Eeklo aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airco van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een installateur airco.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een klus voor experts. Het is ook verplicht om airconditioners met een vermogen groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige uit Eeklo.

De meeste monteurs uit de buurt van Eeklo willen alleen airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan meteen vragen om in de toekomst ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Eeklo bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsen airco Eeklo

De prijs van het plaatsen van een airco is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en BTW zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 kan aanrekenen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woonst) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Eeklo liggen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt gemonteerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi split airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Eeklo kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te monteren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de plaatsing niet goed verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aan te raden om een installateur van airco’s in Eeklo in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en het vermogen van het toestel af te stemmen op de dimensies van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor de installatie van de airconditioning altijd naar de diverse merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel vrij duur zijn. Een optie voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere installateur van airco’s in Eeklo kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende installateur airco?

Het plaatsen van een airconditioning is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geïnstalleerd in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens zonder schade wordt uitgevoerd en netjes wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specialistische karwei. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een gecertificeerde airco installateur in Eeklo die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op capaciteit en dimensionering airco

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioner aanschaffen kost je geld voor niets. Het ideale vermogen bepalen is een rekensommetje dat een installateur airco voor je kan uitvoeren.

De beste airco installateur in Eeklo voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren maar een fractie van de kostprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het plaatsen van een airconditioning voor de diensten van een gecertificeerd airco monteur uit Eeklo. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede vakman uit Eeklo zorgt daarnaast voor een nette montage, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk installateurs van airco’s in Eeklo

Hoe airco installateurs uit Eeklo vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is door middel van offertes. Door een paar vrijblijvende offertes bij verschillende vakmannen in en rond Eeklo op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct prijsvoorstellen op, en je krijgt een uitstekend beeld van de prijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.