Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Hamme

Airco units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airco kiezen en installeren kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn heel wat diverse types, merken en modellen van deze toestellen in de handel. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een niet-professional. Daarom geven we je het advies het plaatsen van een airconditioning aan een erkend installateur van airco’s uit Hamme over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Hamme

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Hamme voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend installateur in Hamme aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airco van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een installateur airco.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij monteren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een job voor specialisten. Het is bovendien verplicht om airco’s met een vermogen groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige uit Hamme.

De meeste installateurs uit de buurt van Hamme willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioning met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten plaatsen. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in het vervolg ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Hamme bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsen airco Hamme

De prijs van het plaatsen van een airco hangt af van verschillende zaken, zoals het type airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en BTW zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het huis) en die dan door middel van buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Hamme schommelen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi-split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geïnstalleerd. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uit elkaar: voornamelijk het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Hamme kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te monteren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet goed verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s uit Hamme in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en het vermogen van het toestel af te stemmen op de oppervlaktes van je woning of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor het plaatsen van de airconditioning altijd naar de diverse merken die deze toestellen produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel vrij duur zijn. Een keuze voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere airco installateur in Hamme kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde airco installateur?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geïnstalleerd in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens zonder schade gebeurt en netjes wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specialistische karwei. Bespaar niet op deze werken, en kies voor een erkende installateur airco uit Hamme die over de juiste certificaten beschikt.

3. Let op capaciteit en dimensionering airco

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airco aanschaffen kost je geld voor niets. Het ideale vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco monteur voor je kan uitvoeren.

De beste airco installateur in Hamme voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf maar een fractie van de kostprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het plaatsen van een airconditioner voor de diensten van een gecertificeerd airco installateur in Hamme. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioner of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede professional in Hamme zorgt daarnaast voor een nette plaatsing, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk airco installateurs in Hamme

Hoe airco monteurs uit Hamme vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is door middel van prijsvoorstellen. Door een paar vrijblijvende prijsoffertes bij diverse vakmannen in en rond Hamme op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen offertes op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de prijs van jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.