Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Beveren

Airco units houden je huis en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airconditioning selecteren en installeren kan behoorlijk complex zijn. Er zijn heel wat verschillende soorten, merken en modellen van deze apparaten verkrijgbaar. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een niet-professional. Daarom adviseren we je de installatie van een airconditioning aan een erkend airco installateur uit Beveren over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke opties je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Beveren

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Beveren voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend vakman uit Beveren aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aangeraden is. Wat wel verplicht is, is om een airco van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een airco expert.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een job voor specialisten. Het is ook verplicht om airco’s met een capaciteit groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige uit Beveren.

De meeste monteurs uit de buurt van Beveren willen enkel airconditioners nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten installeren. Je kunt hem of haar dan meteen vragen om in de toekomst ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Beveren bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsing airco Beveren

De prijs van het plaatsen van een airco hangt af van diverse zaken, zoals het type airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woning) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Beveren schommelen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenin de woonst wordt aangebracht en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multisplit airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden gemonteerd. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, lopen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Beveren kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te plaatsen. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de montage niet goed verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aan te raden om een installateur van airco’s in Beveren in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en het vermogen van het toestel af te stemmen op de dimensies van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor de installatie van de airco steeds naar de verschillende merken die deze apparaten produceren. Sommige merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel prijzig zijn. Een optie voor een minder gekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco installateur uit Beveren kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde airco installateur?

Het plaatsen van een airco is geen sinecure. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens schadevrij wordt uitgevoerd en netjes wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specialistische job. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een erkende installateur airco uit Beveren die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op capaciteit en dimensionering airco

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airco aanschaffen kost je geld voor niets. Het ideale vermogen bepalen is een rekensommetje dat een installateur airco voor je kan uitvoeren.

De beste airco installateur in Beveren voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren slechts een fractie van de totaalprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het plaatsen van een airco voor de diensten van een gecertificeerd installateur airco uit Beveren. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede vakman uit Beveren zorgt daarnaast voor een propere montage, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een erkende airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, bijvoorbeeld achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk installateurs van airco’s in Beveren

Hoe airco installateurs uit Beveren vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is door middel van offertes. Door een paar vrijblijvende prijsvoorstellen bij diverse vakmannen in en rond Beveren op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct offertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de kostprijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.