Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Lebbeke

Airconditioning units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airconditioning kiezen en installeren kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel diverse soorten, merken en modellen van deze toestellen verkrijgbaar. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airconditioners, is geen karwei voor een niet-professional. Daarom adviseren we je het plaatsen van een airconditioning aan een erkend airco installateur uit Lebbeke over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke opties je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Lebbeke

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Lebbeke voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend monteur in Lebbeke aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioning van een bepaald formaat elke twee jaar te laten nakijken door een installateur airco.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij plaatsen van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor experts. Het is ook verplicht om airco’s met een vermogen groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Lebbeke.

De meeste installateurs uit de buurt van Lebbeke willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airco met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten installeren. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in de toekomst ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Lebbeke bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs plaatsing airco Lebbeke

De prijs van het plaatsen van een airco is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en BTW zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro kan aanrekenen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Lebbeke liggen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 800 en 2.500 euro.
  • Een multi split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de 1.500 en 3.000 euro.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uiteen: vooral het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Lebbeke kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te installeren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet vlot verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s in Lebbeke in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk uit te kiezen en de capaciteit van het toestel af te stemmen op de oppervlaktes van je huis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dat zijn de drie belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor de installatie van de airconditioning altijd naar de diverse merken die deze toestellen produceren. Sommige merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel vrij duur zijn. Een optie voor een minder gekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco monteur in Lebbeke kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde installateur airco?

Het plaatsen van een airconditioning is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geïnstalleerd in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens zonder schade wordt uitgevoerd en netjes wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specifieke job. Bespaar niet op deze werken, en kies voor een gecertificeerde airco installateur uit Lebbeke die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op capaciteit en dimensionering airco

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioning aanschaffen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco installateur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Lebbeke voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf slechts een fractie van de totaalprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het installeren van een airco voor de diensten van een erkend airco monteur uit Lebbeke. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioning of schade aan het pand of het milieu besparen.

Een goede professional in Lebbeke zorgt daarnaast voor een propere installatie, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een erkende airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig installateurs van airco’s in Lebbeke

Hoe airco installateurs uit Lebbeke vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is via prijsoffertes. Door een aantal vrijblijvende prijsvoorstellen bij verschillende vakmannen in en rond Lebbeke op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen prijsoffertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de prijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.