Airco installeren: airco installateurs in Temse

Wil je een airco plaatsen? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur uit Temse vind je snel en eenvoudig aan de hand van enkele eenvoudige tips. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Temse

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Temse: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco installateur uit Temse is niet min. Bij een airco installeren komt namelijk heel wat kijken. Eerst moet de airco plaatser de binnenunit bevestigen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Nadien dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dit is geen klus die in enkele minuten geklaard is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus best over aan een erkende installateur van airco’s uit Temse!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airco zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dit echter niet aangeraden. De plaatsing is in dat geval erg complex en vereist daarom heel wat vakkennis. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten uitvoeren.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het nazicht steeds uitgevoerd wordt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost plaatsing airco in Temse?

Het plaatsen van een airconditioning komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Deze prijs is voor het installeren van een split airconditioning systeem. Wil je een multi-split airco laten plaatsen? Dan kost dit je circa 650 euro. Voor een airconditioner zonder buitenunit betaal je dan weer rond de € 500 aan plaatsingskosten.

De installatiekosten variëren naargelang hoe kundig de airco installateur is en de grootte van het project. Soms hanteert de monteur een uurtarief, maar meestal is het tevens een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op zo’n € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Temse snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wilt zijn wat het plaatsen van een airco je gaat kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door verschillende vakmannen in en rond Temse te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van verschillende airco installateurs onderling, om zo eenvoudig de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee hoort te houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco installateurs uit Temse beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airconditioning je wilt kopen, is het handig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker van welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de verschillende installateurs uit Temse meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Gecertificeerde airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco installateur in Temse die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voordat je de geschikte airco plaatser in Temse kunt vinden, is het belangrijk om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco toestel. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten uitvoeren door verscheidene monteurs. Door het advies van diverse experts te vergelijken, kies je nadien gemakkelijk een airconditioner die beantwoord aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioner correct gebeurt. Een airconditioning met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens makkelijker stuk. Daarom is het belangrijk dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur in Temse!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Temse: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere aandachtspunten waar je best op let bij het uitzoeken van een airco installateur in Temse. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar prijsoffertes

Prijsoffertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco plaatser uit Temse kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende monteurs in en rond Temse.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsvoorstel. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet ook niet om het benodigde vermogen van je airco apparaat te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en offertes van verschillende vakmannen uit Temse onderling vergeleken hebt.

Vergelijk prijsoffertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wilt kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan wat voor toestel de beste opties biedt die jij zoekt, alsook of het design van het toestel bij je woonst aansluit, hoe je het wil bedienen, etcetera.

Laat vervolgens offertes opstellen bij diverse monteurs in Temse en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur uit Temse gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Daarna dien je alleen nog je akkoord te geven en de monteur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.