Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Lokeren

Airco units houden je woning en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airconditioning kiezen en installeren kan behoorlijk complex zijn. Er zijn veel verschillende soorten, merken en modellen van deze toestellen in de handel. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een amateur. Daarom adviseren we je de plaatsing van een airco aan een erkend airco installateur uit Lokeren over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening hoort te houden.

Vind een installateur van airco’s in Lokeren

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Lokeren voor airco inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airconditioning door een erkend installateur in Lokeren aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airco van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een aircospecialist.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij installeren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een klus voor specialisten. Het is bovendien verplicht om airconditioners met een capaciteit groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een gecertificeerde airco-energiedeskundige in Lokeren.

De meeste installateurs uit de buurt van Lokeren willen enkel airconditioners nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioner met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan direct vragen om in het vervolg ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Lokeren bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs airco installatie Lokeren

De prijs voor het installeren van een airco hangt af van diverse factoren, waaronder het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van plaatsing, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en btw zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, hou er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airconditioning unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten de woonst) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Lokeren schommelen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt geïnstalleerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi split airco heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de 1.500 en 3.000 euro.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor het installeren zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Lokeren kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te installeren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet vlot verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een installateur van airco’s uit Lokeren in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en het vermogen van het apparaat af te stemmen op de dimensies van je woning of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor de installatie van de airco steeds naar de verschillende merken die deze apparaten produceren. Sommige merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas apparaten, die echter wel prijzig zijn. Een optie voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere installateur van airco’s uit Lokeren kan je adviseren over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een erkende installateur airco?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens schadevrij wordt uitgevoerd en proper wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische componenten is een specifieke job. Bespaar niet op deze werken, en kies voor een erkende airco installateur uit Lokeren die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op capaciteit en dimensionering airconditioning

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak airco toestel kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioner aanschaffen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco monteur voor je kan uitvoeren.

De beste airco installateur in Lokeren voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren maar een fractie van de kostprijs van het airco apparaat. Kies daarom bij het plaatsen van een airconditioning voor de diensten van een erkend installateur airco uit Lokeren. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioner of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede professional in Lokeren zorgt ook voor een nette plaatsing, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk airco installateurs in Lokeren

Hoe airco installateurs uit Lokeren vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is door middel van prijsoffertes. Door een paar vrijblijvende offertes bij diverse vakmensen in en rond Lokeren op te vragen, kan je snel vergelijken welke monteur de gunstigste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen prijsvoorstellen op, en je krijgt een uitstekend overzicht van de prijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.