Airco installeren: airco installateurs in Stekene

Wil je een airco plaatsen? Sukkel je met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Stekene vind je makkelijk met enkele simpele tips. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Stekene

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Stekene: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een installateur van airco’s in Stekene is niet min. Bij een airco installeren komt immers veel kijken. Eerst moet de airco plaatser de binnenunit bevestigen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dit is geen job die in enkele minuten klaar is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus beter over aan een erkende installateur van airco’s in Stekene!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dit echter niet aangeraden. De plaatsing is in dat geval erg ingewikkeld en vraagt daarom heel wat kunde. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten uitvoeren.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het onderhoud steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installatie airco in Stekene?

Het plaatsen van een airco komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Dat is de prijs voor het installeren van een split airco installatie. Wil je een multi-split airconditioner laten installeren? Dan kost dit je circa € 650. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer rond de 500 euro aan installatiekosten.

De installatiekosten variëren naargelang hoe ervaren de airco installateur is en de grootte van het project. Soms hanteert de monteur een uurtarief, maar vaak is het tevens een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Stekene makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wil zijn wat het plaatsen van een airco je gaat kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door meerdere vakmannen in en rond Stekene te laten opstellen.

Vergelijk de offertes van diverse airco plaatsers met elkaar, om zo gemakkelijk de goedkoopste uit te kiezen. Het verschil in prijs loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco plaatsers uit Stekene beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wil kopen, is het handig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je wil kiezen? Vraag dan bij de meerdere installateurs in Stekene meer info over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Gecertificeerde airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een erkende airco plaatser in Stekene die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voordat je de geschikte airco installateur in Stekene kunt vinden, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het airco toestel. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten maken door diverse monteurs. Door het advies van diverse specialisten te vergelijken, kies je vervolgens makkelijk een airco die voldoet aan jouw noden!

Is dimensionering van de airco correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct gebeurt. Een airconditioning met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het ook sneller stuk. Daarom is het belangrijk dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur uit Stekene!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Stekene: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het uitzoeken van een airco plaatser in Stekene. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar prijsoffertes

Offertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco monteur uit Stekene kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende monteurs in en rond Stekene.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsvoorstel. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet ook niet om het benodigde vermogen van je airco apparaat te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en offertes van meerdere vakmannen in Stekene onderling vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airconditioner wil kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan welk toestel de beste opties heeft die jij zoekt, alsook of het design van het apparaat bij je woonst aansluit, hoe je het wil bedienen, etcetera.

Laat daarna offertes opstellen bij meerdere installateurs uit Stekene en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur in Stekene gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je alleen nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.