Vind een airco installateur in Aartselaar

De installatie van een airco vraagt wat meer vaardigheid dan pakweg het plaatsen van keukenapparaten. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een bekwame airco plaatser in Aartselaar. Lees verder hoe je prijsvoorstellen van experts in de regio van Aartselaar efficiënt kan vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Aartselaar

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Aartselaar?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Aartselaar doet meer voor je dan alleen maar het plaatsen van het airco toestel. De klus begint eigenlijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor type airconditioner en welk vermogen het beste voor de ruimte is.
  • In de offerte van de installateur uit Aartselaar worden een aantal series airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of model wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kan je via de monteur kopen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt bekwaam gemonteerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het toestel.

Monteur absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur uit Aartselaar. In België mogen alleen gecertificeerde installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installatie airconditioning in Aartselaar

Voor een simpele split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (btw en plaatsing inbegrepen). Voor een grotere airco met meer vermogen en een airconditioner met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de offerte van installateurs uit Aartselaar vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan plaatsingskosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook airconditioning experts uit de buurt van Aartselaar die voor installatie een uurtarief gebruiken, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airco

Wist je dat het plaatsen van een airconditioner in je woning heel wat voordelen heeft? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/woning te koelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt eveneens voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airconditioner bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je woning, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woning steeds in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woonst niet alleen verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woning op te warmen en biedt een meerwaarde aan je woning. Hiernaast gebeurt het plaatsen van een airconditioner zeer snel en is het een goede investering voor je woonst. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gedaald. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een onderhoud krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

De laatste troef die airco’s bieden is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het installeren van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kan je offertes uit Aartselaar beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airconditioning
  • Let op het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Bepaalde experts in en rond Aartselaar plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante prijsofferte een airco van een niet bekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van prijsoffertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco monteurs uit Aartselaar berekenen vooraf het vermogen van de airco dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als de capaciteit van de airconditioning in alle offertes juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij kiezen voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat eerder stuk.

Gecertificeerde airco installateur in Aartselaar

De plaatsing van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een gecertificeerd airco installateur in Aartselaar die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Aartselaar

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Aartselaar. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Aartselaar

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Aartselaar

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk prijsoffertes van meerdere airco installateurs uit de buurt van Aartselaar. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Etcetera.

2. Bepaal welk toestel aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioning te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde installateurs van airco’s in Aartselaar kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk offertes

Zodra je de offertes van meerdere airco installateurs uit Aartselaar hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk tevens de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je beslist hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met het bedrijf in Aartselaar. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airco.

5. Installatie airco

De meeste firma’s in en rond Aartselaar zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De klus zelf duurt doorgaans een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je jarenlang van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.