Vind een airco installateur in Balen

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan pakweg het plaatsen van keukentoestellen. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een ervaren airco monteur in Balen. Ontdek in dit artikel hoe je offertes van experts in de regio van Balen efficiënt kan vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Balen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Balen?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Balen doet meer voor je dan alleen het plaatsen van het toestel. De klus begint eigenlijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airconditioning en welk vermogen het meest optimaal voor de kamer is.
  • In de offerte van de installateur in Balen worden een aantal modellen airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of serie wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kun je via de monteur kopen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig gemonteerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het apparaat.

Monteur absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur in Balen. In België mogen alleen gecertificeerde vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installatie airco in Balen

Voor een eenvoudige split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (inclusief btw en installatie). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In het prijsvoorstel van installateurs in Balen vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan installatiekosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook airconditioning experts uit de buurt van Balen die voor plaatsing een uurtarief gebruiken, gaande van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airco

Wist je dat het plaatsen van een airconditioner in je woning veel voordelen heeft? Het hebben van een airconditioner heeft tot doel om je kamer/woonst te verkoelen. Dit is dan ook het belangrijkste voordeel. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste insecten zoals muggen tijdens de nacht of dag buitenhouden.

Ook zal de airconditioning helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woonst steeds in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woonst niet enkel verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je huis op te warmen en biedt een meerwaarde aan je woning. Hiernaast gebeurt het installeren van een airconditioner zeer snel en is het een goede investering voor je woning. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een onderhoud krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

De laatste troef die airco’s bieden is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor de plaatsing van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met de volgende 4 tips kan je prijsvoorstellen uit Balen beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airconditioning
  • Kijk naar het vermogen van de airconditioning
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de installateur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airco

Bepaalde experts in en rond Balen plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante prijsofferte een airco van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van prijsoffertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco monteurs uit Balen berekenen vooraf het vermogen van de airconditioning dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of de capaciteit van de airco in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij kiezen voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airco met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat sneller stuk.

Erkende airco installateur in Balen

De installatie van je airconditioning bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij probleemloos blijft draaien. Kies daarom een erkend airco installatiebedrijf uit Balen die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Balen

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Balen. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Balen

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Balen

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk prijsoffertes van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Balen. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Etcetera.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw noden tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airconditioning te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde installateurs van airco’s in Balen kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsvoorstellen

Van zodra je de prijsvoorstellen van meerdere airco monteurs uit Balen hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airconditioning. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk tevens de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsofferte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met het bedrijf in Balen. Als je nog vragen hebt over de airco en de plaatsing, stel je die meteen. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste firma’s in en rond Balen zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De klus zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je nog jaren van een aangename temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.