Vind een airco installateur in Hoogstraten

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan pakweg het plaatsen van keukenapparaten. Het is daarom best om deze klus over te laten aan een bekwame installateur van airco’s in Hoogstraten. Lees verder hoe je prijsoffertes van experts in de regio van Hoogstraten efficiënt kunt vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Hoogstraten

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Hoogstraten?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Hoogstraten doet meer voor je dan alleen het installeren van het airco toestel. De karwei begint eigenlijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airco en welk vermogen het meest optimaal voor de ruimte is.
  • In de offerte van de monteur in Hoogstraten worden een aantal modellen airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of serie wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kan je via de monteur kopen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt bekwaam gemonteerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het apparaat.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een airco installateur uit Hoogstraten. In België mogen alleen gecertificeerde installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installeren van airco in Hoogstraten

Voor een simpele split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (inclusief btw en installatie). Voor een grotere airconditioning met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multisplit), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de offerte van installateurs in Hoogstraten vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioner laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan installatiekosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook airconditioning experts uit de buurt van Hoogstraten die voor het plaatsen een uurtarief hanteren, variërend van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airco

Wist je dat het installeren van een airconditioner in je woonst heel wat voordelen heeft? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/woning te koelen. Dit is dan ook het belangrijkste voordeel. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste insecten zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airconditioning helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je huis. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je woning, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woonst altijd in orde blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woning op te warmen en biedt een meerwaarde aan je woning. Daarnaast gebeurt het installeren van een airconditioning zeer snel en is het een goede investering voor je huis. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Zo kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een nazicht krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

Het laatste voordeel die airco’s hebben is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het installeren van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kun je prijsoffertes uit Hoogstraten beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airconditioning
  • Let op het vermogen van de airco
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Bepaalde experts in en rond Hoogstraten installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke prijsofferte een airco van een onbekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco installateurs in Hoogstraten berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of de capaciteit van de airco in alle offertes juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij opteren voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te duwen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Hoogstraten

De plaatsing van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij probleemloos blijft draaien. Selecteer daarom een gecertificeerd airco installateur in Hoogstraten die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Hoogstraten

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Hoogstraten. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Hoogstraten

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Hoogstraten

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsvoorstellen van meerdere airco installateurs uit de buurt van Hoogstraten. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Etcetera.

2. Bepaal welk toestel aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige installateurs van airco’s in Hoogstraten kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsvoorstellen

Zodra je de offertes van meerdere airco monteurs uit Hoogstraten hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airconditioner. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk eveneens de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je beslist hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur in Hoogstraten. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de installatie, stel je die meteen. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airco.

5. Installatie airco

De meeste installateurs in en rond Hoogstraten zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De klus zelf duurt gemiddeld een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek gemonteerd en deskundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je nog jaren van een aangename temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.