Vind een airco installateur in Mol

Een airco installeren vraagt wat meer vakmanschap dan pakweg het plaatsen van keukentoestellen. Het is daarom best om deze klus over te laten aan een bekwame installateur van airco’s uit Mol. Ontdek in dit artikel hoe je offertes van specialisten in de regio van Mol efficiënt kan vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Mol

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Mol?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Mol doet meer voor je dan alleen maar het installeren van het airco toestel. De karwei begint feitelijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor type airconditioner en welk vermogen het beste voor de kamer is.
  • In het prijsvoorstel van de installateur uit Mol worden een aantal series airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of model wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kun je via de monteur aanschaffen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig gemonteerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het apparaat.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf monteren, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een installateur van airco’s in Mol. In België mogen alleen erkende vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installeren van airconditioning in Mol

Voor een eenvoudige split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (inclusief btw en installatie). Voor een grotere airco met meer vermogen en een airconditioning met meerdere binnenunits (multisplit), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In het prijsvoorstel van installateurs in Mol vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioner laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan installatiekosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Mol die voor installatie een uurtarief gebruiken, variërend van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het plaatsen van een airconditioning in je woning heel wat voordelen heeft? Het hebben van een airconditioner heeft tot doel om je kamer/huis te verkoelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt eveneens voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste insecten zoals muggen tijdens de nacht of dag buitenhouden.

Ook zal de airconditioner helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woning. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woning steeds optimaal blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woonst niet alleen verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en biedt een meerwaarde aan je woning. Hiernaast gebeurt het plaatsen van een airconditioner zeer snel en is het een goede investering voor je woonst. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gedaald. Zo kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airco is dat het regelmatig een nazicht krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

De laatste troef die airco’s hebben is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor installatie airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met de volgende 4 tips kun je offertes uit Mol beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airconditioning
  • Let op het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airco

Bepaalde specialisten in en rond Mol plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke prijsofferte een airconditioning van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco installatiebedrijven uit Mol berekenen vooraf de capaciteit van de airco dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als het vermogen van de airconditioning in alle prijsoffertes juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij opteren voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Erkende airco installateur in Mol

De plaatsing van je airco bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een gecertificeerd airco installatiebedrijf uit Mol die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Mol

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Mol. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Mol

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Mol

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsoffertes van meerdere airco installateurs uit de buurt van Mol. Probeer je wensen zo duidelijk mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw noden tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airco te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde airco installateurs in Mol kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk prijsoffertes

Zodra je de offertes van meerdere airco installateurs uit Mol hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk tevens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsvoorstel je het meeste aanspreekt, neem je contact op met het bedrijf uit Mol. Als je nog vragen hebt over de airco en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Mol zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek gemonteerd en deskundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je jarenlang van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.