Vind een airco installateur in Turnhout

De installatie van een airco vraagt wat meer vaardigheid dan pakweg het plaatsen van keukenapparaten. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een bekwame airco monteur in Turnhout. Lees verder hoe je prijsvoorstellen van experts in de regio van Turnhout efficiënt kunt vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Turnhout

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Turnhout?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Turnhout doet meer voor je dan alleen het plaatsen van het toestel. De karwei begint eigenlijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airconditioning en welk vermogen het meest optimaal voor de kamer is.
  • In het prijsvoorstel van de installateur in Turnhout worden een aantal modellen airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of model wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kun je via de installateur kopen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt vakkundig gemonteerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het toestel.

Installateur absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf installeren, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een installateur van airco’s uit Turnhout. In België mogen alleen erkende installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installatie airco in Turnhout

Voor een eenvoudige split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (inclusief btw en installatie). Voor een grotere airconditioning met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de offerte van installateurs in Turnhout vind je meestal een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioner laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan installatiekosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Turnhout die voor installatie een uurtarief gebruiken, variërend van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioner

Wist je dat het installeren van een airconditioner in je woonst heel wat voordelen biedt? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/woonst te koelen. Dat is dan ook het belangrijkste voordeel. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt ook voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste beestjes zoals muggen tijdens de nacht of dag voorkomen.

Ook zal de airconditioner bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je huis. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je woning, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis altijd in orde blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en biedt een meerwaarde aan je woning. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airco heel snel en is het een goede investering voor je woonst. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het regelmatig een nazicht krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

Het laatste voordeel die airco’s bieden is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het installeren van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kan je offertes in Turnhout beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airconditioning
  • Kijk naar het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airconditioning

Sommige specialisten in en rond Turnhout plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke prijsofferte een airconditioning van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dit wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco monteurs uit Turnhout berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioning dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of het vermogen van de airco in alle prijsoffertes juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij kiezen voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te duwen. Een airco met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat sneller kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Turnhout

De plaatsing van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Selecteer daarom een erkend installateur van airco’s uit Turnhout die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Turnhout

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Turnhout. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Turnhout

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Turnhout

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsvoorstellen van meerdere airco installateurs uit de buurt van Turnhout. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Etcetera.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioning te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige airco installateurs uit Turnhout kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk prijsvoorstellen

Van zodra je de prijsoffertes van diverse airco monteurs uit Turnhout hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airconditioning. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk tevens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur uit Turnhout. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de installatie, stel je die meteen. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airco.

5. Installatie airco

De meeste bedrijven in en rond Turnhout zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De karwei zelf duurt gemiddeld een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek gemonteerd en deskundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je jarenlang van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.