Vind een airco installateur in Hulshout

De installatie van een airco vraagt wat meer vakmanschap dan pakweg het plaatsen van keukenapparaten. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een ervaren airco plaatser uit Hulshout. Ontdek in dit artikel hoe je prijsoffertes van specialisten in de regio van Hulshout efficiënt kunt vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Hulshout

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Hulshout?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Hulshout doet meer voor je dan alleen het installeren van het airco toestel. De karwei begint eigenlijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor soort airconditioner en welk vermogen het meest optimaal voor de ruimte is.
  • In de prijsofferte van de monteur uit Hulshout worden een aantal series airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of model wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kun je via de monteur kopen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt vakkundig geïnstalleerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het apparaat.

Installateur absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een airco installateur in Hulshout. In België mogen alleen gecertificeerde installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installeren van airconditioning in Hulshout

Voor een simpele split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (btw en plaatsing inbegrepen). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond € 1.200. In de prijsofferte van monteurs uit Hulshout vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan installatiekosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Hulshout die voor plaatsing een uurtarief hanteren, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het plaatsen van een airconditioning in je woonst veel voordelen heeft? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/woonst te koelen. Dit is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt eveneens voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag voorkomen.

Ook zal de airco helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woning. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je woonst, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis altijd in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woning niet alleen verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je huis op te warmen en biedt een meerwaarde aan je huis. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airco zeer snel en is het een goede investering voor je woonst. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Zo kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een onderhoud krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

De laatste troef die airco’s bieden is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor installatie airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met de volgende 4 tips kun je prijsvoorstellen uit Hulshout beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airconditioning
  • Let op het vermogen van de airco
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de airco installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioning

Bepaalde specialisten in en rond Hulshout plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke offerte een airco van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van prijsoffertes dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco installatiebedrijven in Hulshout berekenen vooraf het vermogen van de airconditioning dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of het vermogen van de airco in alle offertes juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij opteren voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat sneller kapot.

Erkende airco installateur in Hulshout

De installatie van je airconditioning bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een erkend installateur van airco’s uit Hulshout die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Hulshout

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Hulshout. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Hulshout

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Hulshout

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsoffertes van meerdere airco installateurs uit de buurt van Hulshout. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Enzovoort.

2. Bepaal welk toestel aan jouw wensen tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airco te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde airco installateurs in Hulshout kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk prijsvoorstellen

Van zodra je de prijsvoorstellen van meerdere installateurs van airco’s in Hulshout hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk tevens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met het bedrijf uit Hulshout. Als je nog vragen hebt over de airco en de installatie, stel je die meteen. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste firma’s in en rond Hulshout zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De klus zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek geplaatst en deskundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.