Vind een airco installateur in Lier

Een airco installeren vraagt wat meer kunde dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukenapparaten. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een bekwame installateur van airco’s uit Lier. Lees verder hoe je offertes van specialisten in de regio van Lier efficiënt kunt vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Lier

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Lier?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Lier doet meer voor je dan alleen maar het plaatsen van het toestel. De karwei begint feitelijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airconditioner en welk vermogen het meest optimaal voor de kamer is.
  • In het prijsvoorstel van de monteur in Lier worden een aantal modellen airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of model wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kun je via de installateur kopen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt vakkundig gemonteerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het toestel.

Installateur absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een installateur van airco’s uit Lier. In België mogen alleen gecertificeerde installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installatie airco in Lier

Voor een simpele split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (inclusief btw en plaatsing). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airconditioner met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond € 1.200. In de prijsofferte van monteurs uit Lier vind je meestal een duidelijke specificatie. Je ziet dus wat de airco kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioning laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan plaatsingskosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Lier die voor installatie een uurtarief hanteren, variërend van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airco

Wist je dat het plaatsen van een airconditioner in je woning veel voordelen heeft? Het hebben van een airconditioner heeft tot doel om je kamer/huis te koelen. Dit is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag buitenhouden.

Ook zal de airconditioner helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis steeds optimaal blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en biedt een meerwaarde aan je woning. Hiernaast gebeurt het installeren van een airconditioning heel snel en is het een goede investering voor je woning. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airco is dat het regelmatig een onderhoud krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

De laatste troef die airco’s hebben is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het plaatsen van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met behulp van de volgende 4 tips kan je prijsoffertes in Lier beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airconditioning
  • Let op het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de installateur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Sommige experts in en rond Lier plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante offerte een airconditioning van een niet bekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van prijsoffertes dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco installatiebedrijven uit Lier berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als de capaciteit van de airconditioning in alle offertes juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij opteren voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airco met een te lage capaciteit zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Lier

De plaatsing van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij probleemloos blijft draaien. Selecteer daarom een gecertificeerd installateur van airco’s uit Lier die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Lier

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Lier. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Lier

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Lier

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk offertes van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Lier. Probeer je wensen zo duidelijk mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde installateurs van airco’s in Lier kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsvoorstellen

Van zodra je de prijsvoorstellen van verschillende airco monteurs in Lier hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk tevens de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met het bedrijf uit Lier. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste bedrijven in en rond Lier zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt doorgaans een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek gemonteerd en vakkundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.