Vind een airco installateur in Stabroek

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukenapparaten. Het is daarom best om deze karwei over te laten aan een ervaren airco plaatser in Stabroek. Ontdek in dit artikel hoe je prijsoffertes van specialisten in de regio van Stabroek efficiënt kan vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Stabroek

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Stabroek?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Stabroek doet meer voor je dan alleen maar het installeren van het toestel. De klus begint feitelijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airco en welk vermogen het meest optimaal voor de kamer is.
  • In het prijsvoorstel van de installateur in Stabroek worden een aantal series airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of serie wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kun je via de installateur kopen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig geïnstalleerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het toestel.

Monteur absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf monteren, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een airco installateur in Stabroek. In België mogen alleen erkende installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installatie airconditioning in Stabroek

Voor een eenvoudige split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (inclusief btw en plaatsing). Voor een grotere airconditioning met meer vermogen en een airconditioning met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond € 1.200. In de offerte van monteurs in Stabroek vind je meestal een duidelijke specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioning laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan installatiekosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook airconditioning experts uit de buurt van Stabroek die voor het plaatsen een uurtarief hanteren, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het installeren van een airconditioning in je huis veel voordelen heeft? Het hebben van een airconditioner heeft tot doel om je kamer/huis te verkoelen. Dit is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airconditioner bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woning. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je woning, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis steeds in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woning op te warmen en biedt een meerwaarde aan je huis. Hiernaast gebeurt het plaatsen van een airconditioner zeer snel en is het een goede investering voor je huis. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airco is dat het regelmatig een nazicht krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

Het laatste voordeel die airco’s bieden is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor installatie airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kan je offertes uit Stabroek beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airconditioning
  • Let op het vermogen van de airconditioning
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioning

Bepaalde experts in en rond Stabroek installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante prijsofferte een airconditioning van een onbekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van prijsoffertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dit wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco installatiebedrijven uit Stabroek berekenen vooraf de capaciteit van de airco dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of het vermogen van de airconditioning in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij kiezen voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te duwen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat sneller kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Stabroek

De installatie van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Selecteer daarom een erkend airco installateur in Stabroek die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Stabroek

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Stabroek. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Stabroek

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Stabroek

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk prijsvoorstellen van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Stabroek. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airco te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde airco installateurs uit Stabroek kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsoffertes

Zodra je de prijsoffertes van diverse airco monteurs in Stabroek hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airconditioner. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk eveneens de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsvoorstel je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de monteur in Stabroek. Als je nog vragen hebt over de airco en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste firma’s in en rond Stabroek zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt gemiddeld een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.