Vind een airco installateur in Vosselaar

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan pakweg het plaatsen van keukentoestellen. Het is bijgevolg beter om deze klus over te laten aan een ervaren installateur van airco’s uit Vosselaar. Ontdek in dit artikel hoe je prijsvoorstellen van experts in de regio van Vosselaar efficiënt kunt vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Vosselaar

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Vosselaar?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Vosselaar doet meer voor je dan alleen het plaatsen van het airco toestel. De klus begint feitelijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor type airconditioning en welk vermogen het meest optimaal voor de ruimte is.
  • In de prijsofferte van de monteur in Vosselaar worden een aantal series airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of serie wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kun je via de monteur aanschaffen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig geïnstalleerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het toestel.

Installateur absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf monteren, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur uit Vosselaar. In België mogen alleen erkende installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installatie airco in Vosselaar

Voor een simpele split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (btw en installatie inbegrepen). Voor een grotere airco met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multisplit), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de prijsofferte van monteurs uit Vosselaar vind je doorgaans een duidelijke specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan installatiekosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Vosselaar die voor plaatsing een uurtarief gebruiken, gaande van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airco

Wist je dat het plaatsen van een airconditioning in je huis heel wat voordelen heeft? Het hebben van een airco heeft tot doel om je kamer/huis te koelen. Dit is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt eveneens voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste beestjes zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airco bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woning. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woning altijd optimaal blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woning niet enkel verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je huis op te warmen en brengt een meerwaarde aan je huis. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airconditioner heel snel en is het een goede investering voor je woonst. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Zo kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioner is dat het geregeld een nazicht krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

Het laatste voordeel die airco’s hebben is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor de plaatsing van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met de volgende 4 tips kun je offertes in Vosselaar beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airco
  • Let op het vermogen van de airco
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de airco installateur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Bepaalde experts in en rond Vosselaar installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke prijsofferte een airconditioning van een niet bekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van prijsvoorstellen dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco installatiebedrijven uit Vosselaar berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of de capaciteit van de airconditioning in alle prijsoffertes juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij kiezen voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te duwen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Vosselaar

De plaatsing van je airco bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Selecteer daarom een gecertificeerd installateur van airco’s in Vosselaar die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Vosselaar

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Vosselaar. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Vosselaar

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Vosselaar

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsoffertes van meerdere airco installateurs uit de buurt van Vosselaar. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw noden tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige installateurs van airco’s in Vosselaar kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk offertes

Van zodra je de offertes van meerdere installateurs van airco’s uit Vosselaar hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere features. Vergelijk tevens de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de monteur in Vosselaar. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de installatie, stel je die meteen. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airco.

5. Installatie airco

De meeste installateurs in en rond Vosselaar zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De karwei zelf duurt gemiddeld een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek geplaatst en deskundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je nog jaren van een aangename temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.