Vind een airco installateur in Mechelen

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukentoestellen. Het is daarom best om deze karwei over te laten aan een ervaren airco installateur in Mechelen. Ontdek in dit artikel hoe je prijsvoorstellen van specialisten in de regio van Mechelen efficiënt kunt vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Mechelen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Mechelen?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Mechelen doet meer voor je dan alleen maar het installeren van het airco toestel. De klus begint feitelijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airconditioning en welk vermogen het meest optimaal voor de ruimte is.
  • In het prijsvoorstel van de installateur uit Mechelen worden een aantal modellen airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of serie wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kun je via de monteur aanschaffen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt bekwaam geïnstalleerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het apparaat.

Monteur absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een installateur van airco’s uit Mechelen. In België mogen alleen gecertificeerde installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installeren van airconditioning in Mechelen

Voor een bescheiden split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (inclusief btw en plaatsing). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond € 1.200. In de prijsofferte van installateurs uit Mechelen vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airco kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioning laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan installatiekosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Mechelen die voor installatie een uurtarief gebruiken, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airco

Wist je dat het installeren van een airconditioning in je woning veel voordelen heeft? Het hebben van een airconditioner heeft tot doel om je kamer/huis te koelen. Dit is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt eveneens voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste insecten zoals muggen tijdens de nacht of dag voorkomen.

Ook zal de airco bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er amper nog verse lucht binnen in je woonst, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis altijd optimaal blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je woning op te warmen en biedt een meerwaarde aan je woning. Daarnaast gebeurt het installeren van een airconditioning zeer snel en is het een goede investering voor je huis. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gedaald. Zo kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een nazicht krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

Het laatste voordeel die airco’s bieden is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor de plaatsing van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met de volgende 4 tips kan je offertes uit Mechelen beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airco
  • Let op het vermogen van de airco
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioning

Bepaalde specialisten in en rond Mechelen plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante offerte een airconditioning van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco installateurs uit Mechelen berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of het vermogen van de airco in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij opteren voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Mechelen

De installatie van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij probleemloos blijft draaien. Kies daarom een erkend airco installateur in Mechelen die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Mechelen

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Mechelen. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Mechelen

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Mechelen

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsvoorstellen van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Mechelen. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Etcetera.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airco te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige airco installateurs uit Mechelen kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk prijsoffertes

Zodra je de offertes van verschillende airco monteurs uit Mechelen hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airconditioner. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk eveneens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsvoorstel je het meeste aanspreekt, neem je contact op met het bedrijf in Mechelen. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Mechelen zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De karwei zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek geplaatst en deskundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.