Vind een airco installateur in Herentals

De installatie van een airco vraagt wat meer vakmanschap dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukenapparaten. Het is daarom best om deze klus over te laten aan een ervaren installateur van airco’s in Herentals. Lees verder hoe je prijsvoorstellen van specialisten in de regio van Herentals efficiënt kan vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Herentals

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Herentals?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Herentals doet meer voor je dan alleen maar het installeren van het airco toestel. De karwei begint feitelijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor type airco en welk vermogen het beste voor de ruimte is.
  • In de prijsofferte van de installateur uit Herentals worden een aantal modellen airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of serie wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kan je via de installateur aanschaffen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt vakkundig geïnstalleerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het apparaat.

Installateur absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf monteren, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een installateur van airco’s uit Herentals. In België mogen alleen gecertificeerde installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installeren van airconditioning in Herentals

Voor een eenvoudige split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (btw en plaatsing inbegrepen). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond € 1.200. In de offerte van monteurs in Herentals vind je meestal een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan installatiekosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Herentals die voor installatie een uurtarief gebruiken, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het installeren van een airco in je huis heel wat voordelen biedt? Het hebben van een airconditioner heeft tot doel om je kamer/woonst te koelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt ook voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste beestjes zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airconditioner bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je huis. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er amper nog verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woning altijd optimaal blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woning niet enkel verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en brengt een meerwaarde aan je woning. Daarnaast gebeurt het installeren van een airconditioning zeer snel en is het een goede investering voor je huis. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gedaald. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioner is dat het geregeld een nazicht krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

De laatste troef die airco’s bieden is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het plaatsen van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met de volgende 4 tips kun je prijsoffertes uit Herentals beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airco
  • Let op het vermogen van de airco
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Sommige experts in en rond Herentals installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante prijsofferte een airconditioning van een onbekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van prijsvoorstellen dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dit wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco monteurs uit Herentals berekenen vooraf het vermogen van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als de capaciteit van de airco in alle prijsoffertes juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij kiezen voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te lage capaciteit zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Erkende airco installateur in Herentals

De plaatsing van je airconditioning bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een gecertificeerd airco installatiebedrijf in Herentals die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Herentals

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Herentals. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Herentals

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Herentals

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsoffertes van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Herentals. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Etcetera.

2. Bepaal welk toestel aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airco te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige installateurs van airco’s uit Herentals kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsvoorstellen

Van zodra je de prijsvoorstellen van meerdere airco installateurs uit Herentals hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airconditioner. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere features. Vergelijk ook de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur in Herentals. Als je nog vragen hebt over de airco en de installatie, stel je die direct. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste installateurs in en rond Herentals zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De klus zelf duurt doorgaans een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek gemonteerd en deskundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je jarenlang van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.