Vind een airco installateur in Bornem

De installatie van een airco vraagt wat meer kunde dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukentoestellen. Het is daarom best om deze klus over te laten aan een bekwame installateur van airco’s in Bornem. Lees verder hoe je prijsoffertes van specialisten in de regio van Bornem efficiënt kan vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Bornem

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Bornem?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Bornem doet meer voor je dan alleen maar het installeren van het airco toestel. De karwei begint feitelijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airconditioning en welk vermogen het beste voor de ruimte is.
  • In de offerte van de installateur in Bornem worden een aantal series airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of model wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kun je via de installateur aanschaffen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig gemonteerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het toestel.

Installateur absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur in Bornem. In België mogen alleen gecertificeerde installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installeren van airconditioning in Bornem

Voor een simpele split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (btw en plaatsing inbegrepen). Voor een grotere airco met meer vermogen en een airconditioner met meerdere binnenunits (multisplit), begint de totaalprijs rond € 1.200. In de prijsofferte van monteurs uit Bornem vind je doorgaans een duidelijke specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan installatiekosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Bornem die voor plaatsing een uurtarief gebruiken, gaande van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het plaatsen van een airconditioning in je huis veel voordelen biedt? Het hebben van een airco heeft tot doel om je kamer/huis te verkoelen. Dit is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airco bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je woonst, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woning altijd in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woning niet enkel verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en biedt een meerwaarde aan je huis. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airconditioner zeer snel en is het een goede investering voor je woonst. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een onderhoud krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

Het laatste voordeel die airco’s bieden is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor de plaatsing van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kun je offertes uit Bornem beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airco
  • Kijk naar het vermogen van de airconditioning
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioning

Sommige specialisten in en rond Bornem plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante offerte een airconditioning van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco installateurs in Bornem berekenen vooraf de capaciteit van de airco dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als het vermogen van de airco in alle prijsoffertes juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij opteren voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te brengen. Een airco met een te lage capaciteit zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat sneller kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Bornem

De plaatsing van je airco bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Selecteer daarom een gecertificeerd airco installateur in Bornem die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Bornem

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Bornem. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Bornem

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Bornem

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsvoorstellen van meerdere airco installateurs uit de buurt van Bornem. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw noden tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airconditioning te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde airco installateurs uit Bornem kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk offertes

Van zodra je de prijsvoorstellen van meerdere installateurs van airco’s uit Bornem hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airconditioner. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk eveneens de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsvoorstel je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de monteur uit Bornem. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de plaatsing, stel je die meteen. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste installateurs in en rond Bornem zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De klus zelf duurt gemiddeld een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je jarenlang van een aangename temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.