Vind een airco installateur in Rijkevorsel

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukenapparaten. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een ervaren installateur van airco’s in Rijkevorsel. Ontdek in dit artikel hoe je prijsvoorstellen van specialisten in de regio van Rijkevorsel efficiënt kan vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Rijkevorsel

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Rijkevorsel?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Rijkevorsel doet meer voor je dan alleen het installeren van het airco toestel. De klus begint feitelijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor type airco en welk vermogen het beste voor de ruimte is.
  • In het prijsvoorstel van de installateur in Rijkevorsel worden een aantal modellen airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of model wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kan je via de installateur kopen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt vakkundig gemonteerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het apparaat.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf installeren, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een airco installateur in Rijkevorsel. In België mogen alleen gecertificeerde vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installeren van airconditioning in Rijkevorsel

Voor een simpele split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (btw en plaatsing inbegrepen). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multisplit), begint de totaalprijs rond € 1.200. In de offerte van installateurs uit Rijkevorsel vind je meestal een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan plaatsingskosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Rijkevorsel die voor plaatsing een uurtarief hanteren, variërend van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioner

Wist je dat het plaatsen van een airconditioning in je woonst heel wat voordelen heeft? Het hebben van een airco heeft tot doel om je kamer/woning te koelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt ook voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste insecten zoals muggen tijdens de nacht of dag buitenhouden.

Ook zal de airconditioner helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woning. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woonst steeds in orde blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en biedt een meerwaarde aan je woning. Hiernaast gebeurt het installeren van een airconditioning zeer snel en is het een goede investering voor je woonst. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioner is dat het regelmatig een onderhoud krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

Het laatste voordeel die airco’s hebben is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor de plaatsing van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met behulp van de volgende 4 tips kun je prijsoffertes in Rijkevorsel beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airconditioning
  • Kijk naar het vermogen van de airco
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airco

Bepaalde experts in en rond Rijkevorsel plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante prijsofferte een airco van een onbekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van prijsvoorstellen dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dit wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco installatiebedrijven in Rijkevorsel berekenen vooraf het vermogen van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of het vermogen van de airco in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij kiezen voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat sneller kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Rijkevorsel

De installatie van je airconditioning bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een erkend airco installateur uit Rijkevorsel die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Rijkevorsel

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Rijkevorsel. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Rijkevorsel

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Rijkevorsel

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsoffertes van meerdere airco installateurs uit de buurt van Rijkevorsel. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Etcetera.

2. Bepaal welk toestel aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde airco installateurs in Rijkevorsel kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsoffertes

Van zodra je de prijsoffertes van meerdere airco monteurs uit Rijkevorsel hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere features. Vergelijk tevens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsofferte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de monteur in Rijkevorsel. Als je nog vragen hebt over de airco en de installatie, stel je die direct. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Rijkevorsel zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De karwei zelf duurt gemiddeld een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek gemonteerd en deskundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.