Vind een airco installateur in Schoten

De installatie van een airco vraagt wat meer vakmanschap dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukentoestellen. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een ervaren airco installateur uit Schoten. Ontdek in dit artikel hoe je prijsvoorstellen van specialisten in de regio van Schoten efficiënt kan vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Schoten

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Schoten?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Schoten doet meer voor je dan alleen maar het installeren van het toestel. De klus begint feitelijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airconditioning en welk vermogen het meest optimaal voor de ruimte is.
  • In het prijsvoorstel van de monteur uit Schoten worden een aantal series airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of serie wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kan je via de monteur aanschaffen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig gemonteerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het toestel.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een installateur van airco’s in Schoten. In België mogen alleen erkende installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installatie airconditioning in Schoten

Voor een bescheiden split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (inclusief btw en installatie). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In het prijsvoorstel van monteurs uit Schoten vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioning laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan plaatsingskosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook airconditioning experts uit de buurt van Schoten die voor het plaatsen een uurtarief gebruiken, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het installeren van een airconditioning in je woning heel wat voordelen heeft? Het hebben van een airconditioner heeft tot doel om je kamer/woning te verkoelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airconditioner bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woning. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je woning, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis altijd in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woning niet alleen verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je huis op te warmen en brengt een meerwaarde aan je woonst. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airco heel snel en is het een goede investering voor je huis. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een onderhoud krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

Het laatste voordeel die airco’s bieden is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het installeren van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met behulp van de volgende 4 tips kun je offertes in Schoten beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airconditioning
  • Let op het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioning

Sommige experts in en rond Schoten plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante offerte een airco van een onbekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco installateurs in Schoten berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of de capaciteit van de airco in alle prijsoffertes juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij opteren voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te lage capaciteit zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat sneller kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Schoten

De plaatsing van je airco bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een gecertificeerd airco installatiebedrijf in Schoten die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Schoten

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Schoten. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Schoten

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Schoten

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsvoorstellen van meerdere airco installateurs uit de buurt van Schoten. Probeer je wensen zo duidelijk mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige installateurs van airco’s uit Schoten kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk prijsoffertes

Van zodra je de prijsvoorstellen van meerdere airco monteurs uit Schoten hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk ook de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je beslist hebt welke prijsvoorstel je het meeste aanspreekt, neem je contact op met het bedrijf uit Schoten. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de installatie, stel je die direct. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airco.

5. Installatie airco

De meeste installateurs in en rond Schoten zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek gemonteerd en deskundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.