Vind een airco installateur in Brecht

De installatie van een airco vraagt wat meer vakmanschap dan pakweg het plaatsen van keukenapparaten. Het is bijgevolg beter om deze klus over te laten aan een ervaren installateur van airco’s uit Brecht. Lees verder hoe je prijsoffertes van experts in de regio van Brecht efficiënt kunt vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Brecht

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Brecht?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Brecht doet meer voor je dan alleen maar het plaatsen van het toestel. De klus begint eigenlijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor type airconditioning en welk vermogen het meest optimaal voor de kamer is.
  • In de prijsofferte van de monteur in Brecht worden een aantal series airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of model wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kan je via de installateur aanschaffen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig geïnstalleerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het toestel.

Monteur absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een airco installateur uit Brecht. In België mogen alleen gecertificeerde vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installeren van airco in Brecht

Voor een bescheiden split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (btw en plaatsing inbegrepen). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de prijsofferte van installateurs in Brecht vind je meestal een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioner laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan installatiekosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Brecht die voor plaatsing een uurtarief hanteren, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airco

Wist je dat het plaatsen van een airconditioner in je woning heel wat voordelen heeft? Het hebben van een airco heeft tot doel om je kamer/huis te koelen. Dit is dan ook het belangrijkste voordeel. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt ook voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag voorkomen.

Ook zal de airconditioner bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je woning, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woning altijd in orde blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woning niet alleen verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woning op te warmen en brengt een meerwaarde aan je woonst. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airconditioner heel snel en is het een goede investering voor je huis. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airco is dat het geregeld een onderhoud krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

Het laatste voordeel die airco’s hebben is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor de plaatsing van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kan je prijsoffertes in Brecht beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airco
  • Kijk naar het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airconditioning

Bepaalde experts in en rond Brecht installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke prijsofferte een airconditioning van een onbekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van prijsoffertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco monteurs in Brecht berekenen vooraf het vermogen van de airconditioning dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als de capaciteit van de airconditioning in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij opteren voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te duwen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat eerder stuk.

Erkende airco installateur in Brecht

De plaatsing van je airconditioning bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij probleemloos blijft draaien. Selecteer daarom een erkend airco installateur uit Brecht die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Brecht

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Brecht. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Brecht

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Brecht

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk prijsoffertes van meerdere airco installateurs uit de buurt van Brecht. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Etcetera.

2. Bepaal welk toestel aan jouw noden tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airconditioning te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige installateurs van airco’s in Brecht kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsvoorstellen

Zodra je de offertes van diverse airco installateurs in Brecht hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airconditioner. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk eveneens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsvoorstel je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de monteur in Brecht. Als je nog vragen hebt over de airco en de installatie, stel je die meteen. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste installateurs in en rond Brecht zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De klus zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je jarenlang van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.